ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 4 νεκροί και 50 τραυματίες απο το φορτηγό που «θέρισε» κόσμο

ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 4 νεκροί και 50 τραυματίες απο το φορτηγό που «θέρισε» κόσμο

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μύνστερ της δυτικής Γερμανίας το Μεγάλο Σάββατο σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας άλλους 50 σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

 

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό. Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 50 τραυματίες, έξι από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ, όπου νωρίτερα η αστυνομία είχε αποκλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και διεξήγαγε έλεγχο.

Οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ και, λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου εστιατορίου, ήταν ο στόχος του άνδρα ο οποίος οδήγησε το φορτηγό του κατευθείαν πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει ύποπ'το αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη και έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή.

Αντίθετα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί περισσότερους δράστες, εκτός από τον οδηγό, ο οποίος, όπως επιβεβαιώθηκε, αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Δεν είναι σαφές ακόμα αν πρόκειται για επίθεση. Πηγή ασφαλείας ωστόσο δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι επίθεση.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το περιστατικό ενώ μέσω Tweet, κάνει έκκληση στους πολίτες για υπεύθυνη ενημέρωση καθώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι φήμες και οι εικασίες δεν βοηθούν κανέναν».

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος σήμερα αυτοκτόνησε, ανέφερε η γερμανική αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ο οδηγός αυτοκτόνησε με όπλο” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, η οποία διευκρίνισε ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια. Η Αστυνομία της περιοχής έκανε λόγο για «αδιευκρίνιστη» κατάσταση.

“Αδιευκρίνιστα” τα κίνητρα του δράστη

«Αδιευκρίνιστα» παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης με μικρό φορτηγό εναντίον θαμώνων εστιατορίου στην παλιά πόλη του Μούνστερ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ωστόσο τόνισαν ότι οι έρευνές τους αφορούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μούνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μούνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top