ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε εξιτήριο η Γιούλια Σκριπάλ

Πήρε εξιτήριο η Γιούλια Σκριπάλ

Νεότερη δήλωση των θεραπόντων γιατρών της Γιούλια Σκριπάλ αναμένεται εντός της ημέρας (10/4), με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως θα αφορά το εξιτήριο από το νοσοκομείο της 33χρονης κόρης του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ.
 

Πηγές αναφέρουν ότι η 33χρονη πιθανότατα έλαβε εξιτήριο χθες Δευτέρα, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως. Φέρεται να έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
 
Οι δυο τους είχαν εκτεθεί στη νευροτοξική ουσία νόβιτσοκ στις 4 Μαρτίου στο Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας. Έκτοτε νοσηλεύονταν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι.
 
Η αρχική ιατρική εκτίμηση, όπως είχε μεταφερθεί από την Πρωθυπουργό Μέι, ήταν πως αμφότεροι ίσως είχαν υποστεί ανήκεστη εγκεφαλική βλάβη. Ακόμα και οι πιθανότητες να επιζήσουν χαρακτηρίζονταν ελάχιστες.
 
Τα πιο πρόσφατα ιατρικά ανακοινωθέντα έκαναν λόγο για «ραγδαία βελτίωση» της κατάστασης της υγείας και των δύο.
 
Η εφημερίδα Sun έχει γράψει πως οι Σκριπάλ φοβούνται για τη ζωή τους, θεωρώντας ότι είναι στο στόχαστρο της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να προγραμμάτιζαν να τους εγκαταστήσουν σε άλλο σημείο της βρετανικής επικράτειας, δίνοντάς τους νέες ταυτότητες.
 
Πάντως οι ρωσικές προξενικές αρχές έχουν ζητήσει επισήμως πρόσβαση, τουλάχιστον στη Γιούλια Σκριπάλ, που είναι Ρωσίδα υπήκοος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top