ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηρωiκή… Μασσαλιώτιδα στα ημιτελικά – ΒΙΝΤΕΟ

Ηρωiκή… Μασσαλιώτιδα στα ημιτελικά – ΒΙΝΤΕΟ

Η απίθανη Μαρσέιγ χόρεψε στον φρενήρη ρυθμό της την Λειψία και με το απίθανο 5-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, παρέα με την Ατλέτικο Μαδρίτης που με κάκιστη εμφάνιση σώθηκε στο «Αλβαλάδε», παρά την ήττα με 1-0 από τη Σπόρτινγκ.

Σύμφωνα με την διαφήμιση το ενεργειακό ποτό Redbull δίνει φτερά, όμως αυτοί που το ήπιαν δεν ήταν οι παίκτες της Λειψίας, αλλά αυτοί της Μαρσέιγ που με την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν έφτασαν στο συγκλονιστικό 4-2, πήραν την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, γυρνώντας από ψυχρολουσία δύο φορές!

Η πρώτη ήρθε μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο Μπρούμα έκανε το 0-1, όμως η απάντηση της Μαρσέιγ ήταν καταιγιστική. Ο Κώστας Μήτρογλου «υποχρέωσε» τον Ιλσάνκερ σε αυτογκόλ (6’, 1-1), ενώ μετά από κόρνερ των Γερμανών, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έφυγε σε μία τρελή κόντρα που έφερε το 2-1 με τρομερό γκολ του Μπούνα Σαρ (9’, 2-1)!

Ένα καταπληκτικό τέρμα του Ντμίτρι Παγέτ (17’) ακυρώθηκε για φάουλ εκτός φάσης του Μήτρογλου, όμως το καταπληκτικό βράδυ της ομάδας από τη Μασσαλία έφερε και τρίτο γκολ από το Τοβάν (38’) στο απόλυτο ημίχρονο για την γαλλική ομάδα!

Με την έναρξη της επανάληψης Μήτρογλου και Οκάμπος έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για το 3-1 (50’) και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ογκουστέν με ένα κρύο γκολ έκανε το 3-2 (55’) που έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στους Γερμανούς.

Κάπου εκεί όμως μίλησε η τεράστια κλάση του Ντμίτρι Παγέτ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με μία απίθανη προσωπική ενέργεια και έξοχο πλασέ με το δεξί εξωτερικό έκανε το 4-2 (60’) που έστειλε την ομάδα του Κώστα Μήτρογλου ένα βηματάκι πιο κοντά στον τελικό του Europa League που θα γίνει φέτος στο Λιόν.

Κερασάκι στην τούρτα το 5-2 στις καθυστερήσεις με πλασέ στην κενή εστία του Σακάι,όταν ακόμα και ο τερματοφύλακας της Λειψίας είχε βγει μπροστά για το γκολ πρόκροσης. Το απόλυτα ονειρικό βράδυ για την Μαρσέιγ, βγαλμένο από τις μέρες που πρόεδρος ήταν ο Μπερνάρ Ταπί…

Ατλέτικο με το… στανιό!

 

Τελικά και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Η τεχνητή κρίση που προκάλεσε ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μπρούνο ντε Καρβάλιο με τις υποτιμητικές του δηλώσεις κατά των παικτών μετά την αναμέτρηση της Μαδρίτης, φαίνεται πως έπιασε τόπο.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς εμφανίστηκε θυμωμένη, έπιασε από τα μαλλιά από την Ατλέτικο Μαδρίτης και άγγιξε την μεγάλη ανατροπή, που δεν ήρθε κυρίως λόγω του Γιάν Όμπλακ.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το δείκτη του σκορ στο 1-0, σκορ που αρκούσε στους «ροχιμπλάνκος» για να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Μία απίθανη επέμβαση του Όμπλακ σε κεφαλιά του Κοάτες (11’) έδειξε από νωρίς ότι βρίσκεται σε καταπληκτικό βράδυ, αν και ο Σλοβένος νικήθηκε λίγο αργότερα από κεφαλιά του Φρέντι Μοντέρο (28’, 1-0).

Στο βροχερό «Αλβαλάδε», η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορούσε να κάνει ούτε φάση, την ώρα που οι Πορτογάλοι «πυροβολούσαν» με Μπράιαν Ρουίς (45’), Μοντέρο (57’, 64’), Μπρούνο Φερνάντες (69’) να έχουν καλές στιγμές για το δεύτερο γκολ.

Η είσοδος του Φερνάντο Τόρες αντί του τραυματία Ντιέγκο Κόστα έδωσε λίγη πνοή στους «ροχιμπλάνκος», που στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Γκριεζμάν (81’, 83’) που συνήθως δεν συγχωρεί κάτι τέτοια. Ακόμα κι έτσι όμως το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να παίρνει μία αγχωτική πρόκριση με μία εμφάνιση κάτω του μετρίου που δεν συνηθίζουν φέτος οι «ροχιμπλάνκος».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top