ΚΥΠΡΟΣ: Εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις περιοχές

ΚΥΠΡΟΣ: Εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις περιοχές

Σε πιλοτική βάση θα επιτρέπεται από 15 Ιουλίου η εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις περιοχές.

Από τις 15 Ιουλίου θα επιτρέπεται η εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις επιτρεπόμενες και απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου σε πιλοτική βάση, όπως συμφώνησαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κυνηγίου, βρέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου παρέθεσε και συζήτησε με τον Υπουργό προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία, ανταλλάζοντας απόψεις για ευρύτερα θέματα θήρευσης και αναπαραγωγής με στόχο την καλύτερη ρύθμισή τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη συνεχή άσκηση των κυνηγετικών σκύλων σε όλες τις περιοχές, απαγορευμένες και μη, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Υπουργός Εσωτερικών μετά από διεξοδική συζήτηση και επιμετρώντας τις επιδράσεις στο θήραμα, που δεν αναμένεται να είναι σοβαρές, συμφώνησε όπως, από τις 15 Ιουλίου επιτρέπεται η εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις επιτρεπόμενες και απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου σε πιλοτική βάση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.