ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Δεν πείθεται για Γκιούλ η Ακσενέρ

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Δεν πείθεται για Γκιούλ η Ακσενέρ

Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και Κόμμα Ευδαιμονίας (Saadet Parti) του Τεμέλ Καραμάλλογλου συμφωνούν στην υποψηφιότητα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ωστόσο η ηγέτης του Καλού Κόμματος (İYİ Parti) δεν έχει πειστεί, σύμφωνα με πηγή του Κόμματος Ευδαιμονίας από το στενό περιβάλλον Γκιουλ στην Καισαρεία την οποία επικαλούνται όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μεράλ Ακσενέρ σε δήλωσή της στο FOX TV ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητα της για να είναι υποψήφιος ο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Πάντως πηγές της εφημερίδα Ακίτ φέρουν τον Αμπντουλάχ Γκιουλ να είχε συνάντηση χθες το βράδυ με τον τέως Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως αν μαζί του συνταχθεί και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν τότε θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπουργικό: Στην Κύπρο τον Απρίλιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ - Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Υπουργικό: Στην Κύπρο τον Απρίλιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ - Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Σε αρκετές προτεραιότητες και δράσεις της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναφέρθηκε σήμερα η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE