ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Έρογλου θα υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα και όχι της κόρης του

Ο Έρογλου θα υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα και όχι της κόρης του

Δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της κόρης του, ανακοίνωσε ο Έρογλου.

Δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της κόρης του για τον «δήμο» Λευκωσίας ανακοίνωσε γραπτώς ο Ντερβίς Έρογλου, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα Εθνικής Ενότητας και τον υποψήφιό του, Χασάν Σέρτογλου.

Η γραπτή δήλωση του πρώην ηγέτη των Τ/κ ήρθε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από το ΔΚ του Σερντάρ Ντενκτάς ότι στη Λευκωσία θα κατέλθει στις «τοπικές εκλογές» της 24ης Ιουνίου με υποψήφια την Γκεντζάι Έρογλου. Η είδηση διαδόθηκε αμέσως και προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού η οικογένεια Έρογλου στηρίζει το ΚΕΕ και η μεγαλύτερη κόρη, Ρεσμιγιέ Τσιαναλτάι είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ. Πριν την επίσημη ανακοίνωση από το ΔΚ και τις δηλώσεις Σερντάρ Ντενκτάς και Γκεντζιάι Έρογλου, σε κάποια τ/κ ΜΜΕ είχε διαρρεύσει η πληροφορία, γράφοντας για απόφαση έκπληξη από το ΔΚ και για κίνηση που θα διχάσει το ΚΕΕ.

Ο Ντερβίς Έρογλου στην γραπτή του δήλωση σήμερα γράφει ότι χθες, μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς του τηλεφώνησε και του είπε ότι θα κατέλθουν με υποψήφια «δήμαρχο» στη Λευκωσία την κόρη του, Γκεντζιάι. «Και εγώ ξεκαθάρισα στον κ. Σερντάρ Ντενκτάς ότι είναι γνωστή ποια είναι η πολιτική μου θέση και δεν θα πω ‘ναι’ σε αυτή την υποψηφιότητα».

Ο κ. Έρογλου αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος ήταν 23 χρόνια πρόεδρος του ΚΕΕ και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρός του. Ο υποψήφιος του ΚΕΕ στην Λευκωσία για τις «τοπικές εκλογές» είναι ο Χασάν Σέρτογλου και να συνεχίσει, γράφει, να τον υποστηρίζει.

Δεν είμαι υποψήφια ως Έρογλου αλλά ως Γκεντζιάι, δήλωσε η ίδια η κόρη του πρώην ηγέτη των Τ/κ, λέγοντας ότι δεν είναι συμμέτοχος σε κανένα από τα σενάρια, τις ίντριγκες και τα πολιτικά παιχνίδια που ακούγονται. «Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι το ΚΕΕ ή το ΔΚ. Ως Γκεντζιάι, με 32 χρόνια εμπειρία στο δημόσιο, είμαι υποψήφια εγώ», δήλωσε σε εκπομπή σε τ/κ κανάλι.

Αποκάλυψε επίσης ότι στις τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» ο Σερντάρ Ντενκτάς της είχε προτείνει να είναι υποψήφια με το ΔΚ αλλά τότε είχε απορρίψει την πρόταση από σεβασμό στην μεγαλύτερη αδερφή της Ρεμιγιέ Τζιαναλτάι.

Η Γκεντζιάι Έρογλου δήλωσε ευτυχισμένη και ενθουσιασμένη για αυτή την πρόκληση και την υποψηφιότητά της που άρχισαν αμέσως να τυγχάνει στήριξης – όπως είπε – και από άτομα άλλων κομμάτων. Ανέφερε δε πως θέλει μια πιο καθαρή, πράσινη και εύρυθμη Λευκωσία
Σε συνέντευξή του στην Χαβαντίς σήμερα, ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι θεωρεί πως η υποψηφιότητα της Γκεντζιάι Έρογλου στρέφεται εναντίον του. Η Έρογλου, πρόσθεσε, είναι μια αξιόλογη γραφειοκράτης. «Στην πολιτική δεν υπάρχει αιώνια φιλία ή αιώνια εχθρότητα, όλα μπορούν να συμβούν».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Οζγκιουργκιούν δήλωσε πως εάν το εκλογικό συνέδριο που προγραμματίζεται εντός του έτους διεξαχθεί χωρίς αντιπαραθέσεις και καβγάδες, ο ίδιος ή κάποιος άλλος από το ΚΕΕ θα είναι υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές» του 2020.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top