ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Προστασία Παλαιστινίων ζήτησαν οι ηγέτες της Ισλαμικής Διάσκεψης

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Προστασία Παλαιστινίων ζήτησαν οι ηγέτες της Ισλαμικής Διάσκεψης

Την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης για την προστασία των Παλαιστίνιων, μετά τους θανάτους δεκάδων διαδηλωτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ από πυρά ισραηλινών στρατιωτών τη Δευτέρα, ζήτησαν οι ηγέτες των χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), κατά την έκτακτη σύνοδό τους στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κοινή διακήρυξή τους μετά το τέλος της συνόδου, οι ηγέτες υποστήριξαν επίσης ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιβάλουν "οικονομικά περιοριστικά μέτρα" σε βάρος όσων μιμήθηκαν το παράδειγμα των ΗΠΑ και μετέφεραν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ.

Σημείωσαν τέλος πως το ζήτημα της βίας στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όσο και σε αυτή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE