ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Θα σεβαστούμε την τελική απόφαση ελληνικού λαού και πολιτείας»

Α. Νεοφύτου: «Θα σεβαστούμε την τελική απόφαση ελληνικού λαού και πολιτείας»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι το κόμμα του θα σεβαστεί την τελική απόφαση του ελληνικού λαού και της πολιτείας αναφορικά με τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της συμφωνίας για τον Συνεργατισμό και για την αναμενόμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την 56η έδρα.

Σε ερώτηση για την 56η έδρα της Βουλής, ανέφερε ότι «εν γνώσει τους τα κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση επιχειρούν να ξαναψηφίσουν ένα νόμο που κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο αντισυνταγματικός».

«Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, δεν μπορούμε να παίζουμε με το Σύνταγμα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ και επιφυλάξεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε με συγκεκριμένες αρχές και υπηρετεί και συγκεκριμένες πολιτικές».

 «Είμαστε ένα κόμμα που σεβόμαστε και πιστεύουμε στην εθνική μας ταυτότητα, στις ρίζες μας, στις παραδόσεις. Για μας η Ελλάδα δεν είναι απλά μια άλλη χώρα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ είπε επίσης ότι «είμαστε ανεξάρτητο κράτος αλλά είναι ιδιαίτεροι οι δεσμοί μας με την Ελλάδα που ήταν διαχρονικά το ανιδιοτελές στήριγμα των εθνικών μας αγώνων».

Όμως, σημείωσε, «από την άλλη, είμαστε και ένα κόμμα που υπηρετούμε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και αρχές».

 «Σεβόμαστε την οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού. Και σε αυτή την περίπτωση θα σεβαστούμε την τελική απόφαση του ελληνικού λαού και της ελληνικής πολιτείας», ανέφερε.

Συνεργατισμός

Εξάλλου, σε ερώτηση για το ζήτημα της συμφωνίας στο Συνεργατισμό ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «είχα ενημέρωση μέχρι χθες ότι ήταν εντατικές οι διαβουλεύσεις και ότι είναι στο τελικό στάδιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι πολύ σημαντικό για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομία του τόπου το συντομότερο δυνατόν να επέλθει συμφωνία».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top