ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος βουλευτής: 'Η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα'

Τούρκος βουλευτής: 'Η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα'

Ισχυρισμοί βουλευτή του CHP ότι η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα.

Στα 12 ναυτικά μίλια επέκτεινε η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα, ισχυρίζεται ο βουλευτής του CHP Χαλούκ Πεκσέν, ο οποίος υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας απάντηση από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πεκσέν κατηγορεί το ΑΚΡ ότι μένει σιωπηλό και αναφέρει ότι μετά τις 24 Ιουνίου που θα έρθει το κόμμα του στην εξουσία οι κόκκινες γραμμές τις οποίες έσβησε το ΑΚΡ θα επανέλθουν πιο έντονες.

Στη γραπτή του δήλωση ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι “η Ελλάδα αψήφησε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το ΑΚΡ το αγνόησε. Επί εξουσίας του ΑΚΡ έχουν αρθεί οι κόκκινες γραμμές που ίσχυαν για χρόνια, 18 νησιά μας κατακτήθηκαν από Ελλάδα και το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό».

Η Ελλάδα, ισχυρίζεται περαιτέρω, «εξόπλισε τα νησιά των οποίων απαγορεύεται ο εξοπλισμός, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις. Και πάλι το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό. Τώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα ανέβασε στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα, αντίθετα με όλους τους διεθνείς κανόνες και πάλι το ΑΚΡ σιωπά”. Ο Χαλούκ Πεκσέν αναφέρει ότι αυτή η εικόνα στις 24 Ιουνίου θα αλλάξει. «Θα φέρουμε ξανά πιο έντονες τις κόκκινες γραμμές που έσβησε το ΑΚΡ και θα υπερασπιστούμε χωρίς δισταγμό τα εθνικά μας συμφέροντα», δηλώνει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top