ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συζητείται το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων μετά το 'deal'

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συζητείται το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων μετά το 'deal'

Το μέλλον των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας συζητείται την Τρίτη (19/6), μετά την έγκριση των μετόχων για την πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, στις 15:00 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συζητούν για το εργασιακό μέλλων των υπαλλήλων της ΣΚΤ. Οι οργανώσεις, στις 14/6 έλαβαν βεβαιώσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα εξασφαλιστεί το μέλλον των υπαλλήλων.

Πάντως, να σημειωθεί ότι, η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.   

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ο καταρτισμός των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Τρίτο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τους πλείστους υφιστάμενους μετόχους, στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα.

Στις 11 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, στην οποία θα επικυρωθεί η πρόταση καθώς και η αύξηση του κεφαλαίου.  

Ο Συνεργατισμός μπαίνει σε διαδικασία μεταβατικής περιόδου 15 μηνών που θα οδηγήσει στη νέα δομή της Ελληνικής Τράπεζας.

Στο διάστημα αυτό τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού θα μειωθούν από 176 σε 72 και θα γίνει η μεταφορά 1100 εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top