Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους τα στελέχη της ΕΤΥΚ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους τα στελέχη της ΕΤΥΚ

Την αποφασιστικότητα τους να διαφυλάξουν με κάθε μέσο τα δικαιώματα τους, διατράνωσαν τα στελέχη της ΕΤΥΚ στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα κατά την συνάντηση τους την Παρασκεύη (22/6), στα γραφεία της Οργάνωσης στη Λευκωσία, όπου έγινε από τον Επίτιμό Πρόεδρο της ΕΤΥΚ Λοΐζο Χατζηκωστή, εκτενής ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, στη συνάντηση έγινε ανάλυση και συζήτηση πάνω στις απόψεις που η ΕΤΥΚ έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες αφορούν το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, την ομαλή μεταφορά υπαλλήλων και εργασιών στην Ελληνική Τράπεζα και τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στο Φορέα.

Ο κ. Χατζηκωστής κατ’ αρχή αναφέρθηκε στην πορεία της ΣΚΤ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στις προειδοποιήσεις που έκανε η Οργάνωσή σε κάθε αρμόδιο (Κόμματα, Βουλή, κτλ) και τις ανησυχίες της για την πορεία του Συνεργατισμού, τότε, που υπήρχαν ακόμη περιθώρια λήψης μέτρων θεραπείας αλλά, δυστυχώς», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ως συνήθως κανείς δεν ανταποκρίθηκε ενώ τώρα όλοι κάνουν τομές ‘νεκροψίας’ και επίρριψης ευθυνών».

Αναφέρεται επίσης ότι «μετά από τη συζήτηση όλων των θεμάτων και μέσα από τα όσα τα στελέχη μετέφεραν για τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν και το αρνητικό κλίμα που κάποιοι εσκεμμένα καλλιεργούν", η συνάντηση κατέληξε σε ορισμένα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, κάτω από την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΕΤΥΚ, ως της συνδικαλιστικής Οργάνωσης στο χώρο των τραπεζών με εμπειρίες δεκαετιών, θα αντιμετωπίσουν, με κάθε μέσο που διαθέτουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε, με στόχο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους.

Προστίθεται ότι το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που επεξεργάζεται η Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις παραμέτρους που έθεσε η ΕΤΥΚ, για να είναι ελκυστικό και αξιοπρεπές για όλους τους εργαζόμενους και να γίνει έτσι δυνατή η κάλυψη του στόχου/αριθμού που επιζητείται και ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η εξάσκηση οποιασδήποτε μορφής πιέσεων σε εργαζομένους για να αποδεχθούν το σχέδιο.

Αναφέρεται επίσης ότι «στους συναδέλφους που εργάζονται σήμερα στην Altamira, θα πρέπει να δοθούν ίσες ευκαιρίες με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους τόσο σε ότι αφορά το σχέδιο Εθελούσιας αποχώρησης όσο και σε ότι αφορά πιθανή μεταφορά τους στην Ελληνική Τράπεζα ή/και στον ‘Φορέα’».

«Οι συνάδελφοι που θα μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα θα πρέπει να ενταχθούν κάτω από τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών που η ΕΤΥΚ διατηρεί με την Ελληνική Τράπεζα», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση η ΕΤΥΚ αναφέρει επίσης ότι «η επιλογή των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα ή θα παραμείνουν στην ΣΚΤ/Φορέα θα πρέπει να γίνει αξιοκρατικά και με βάση τις πραγματικές ανάγκες και των δύο Ιδρυμάτων» και προσθέτει ότι «παρεμβάσεις όπως αυτές που για χρόνια γίνονταν στο Συνεργατισμό δεν είναι αποδεκτές από την Οργάνωσή».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάστιγα» το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μόνο έξι περιπτώσεις σε μια βδομάδα - «Δεν ελέγχονται όλοι οι διερχόμενοι…»

ΥΠΟΙΚ: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές

Θάνατος 29χρονου στη Λεμεσό: Αυτά είναι τα ευρήματα της νεκροτομής

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Πτώμα στη Λεμεσό: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στο σημείο – Μυστήριο η ταυτότητα της σορού – Εν αναμονή για την νεκροτομή

Βάζουν κάμερες τροχαίας σε δύο σημεία στη Λάρνακα - Πού θα τοποθετηθούνΠτΔ για συντάξεις: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

ΠτΔ για συντάξεις: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με το θέμα των συντάξεων που ήγειραν πολιτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top