ΕΚΛΟΓΕΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναγνώρισε την ήττα του ο Ιντζέ

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναγνώρισε την ήττα του ο Ιντζέ

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την προεδρία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε την αναμέτρηση που διεξήχθη την Κυριακή.

«Αναγνωρίζω ότι ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές», φέρεται να δήλωσε ο Ιντζέ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μετά τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Με το 99,9% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 53,6% των ψήφων και ο Ιντζέ το 30,8%, ενώ η συμμετοχή έφθασε το 88,1%. Παρότι η καταμέτρηση των ψήφων ακόμη συνεχιζόταν, ο Ερντογάν ανακήρυξε τη νίκη του το βράδυ της Κυριακής.

Η λεγόμενη Λαϊκή Συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες στην τουρκική Βουλή, συγκεντρώνοντας το 53,6% των ψήφων. Το CHP συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων, το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) το 11,5% και το Καλό Κόμμα 10,1%. Κανένα από τα άλλα κόμματα δεν υπερέβη το όριο του 10% για να αναδείξει βουλευτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE