ΕΛΛΑΔΑ

«Πολύ εποικοδομητική» η συνάντηση Τσίπρα-Μέι

«Πολύ εποικοδομητική» η συνάντηση Τσίπρα-Μέι

«Πολύ εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνάντηση διάρκειας περίπου 50 λεπτών με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συνάντηση σε μία «συγκινητική και ιστορική» συγκυρία με τη συμφωνία του Eurogroup που δίνει οριστική λύση στην ελληνική κρίση με την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και με την ελάφρυνση χρέους που το καθιστά βιώσιμο και αναβαθμίζει την Ελλάδα και γεωπολιτικά.
 
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά τομέων. Συζητήθηκε η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, η μεταναστευτική κρίση, τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και θέματα που άπτονται της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Ελλάδας.
 
Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι έγινε αναφορά στη μακρά παράδοση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.
 
Σημείωσε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών δεσμών, μετά από τη σεβαστή απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έθιξε ένα μείζον για τους Έλληνες ζήτημα, αυτό των Μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
 
Όπως σημείωσε, τα Γλυπτά είναι κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά ανήκουν στον Παρθενώνα. Σχολίασε ότι η βρετανική θέση επ’ αυτού είναι γνωστή, αλλά σημασία έχει να συνεχιστεί η προσπάθεια, με τον ίδιο να πιστεύει πως η Ελλάδα θα βρίσκει όλο και περισσότερους συμμάχους στο αίτημά της για επανένωση.
 
Σε ερώτηση για το κατά πόσο ανησυχεί για την κυβερνητική σταθερότητα μετά από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργου Λαζαρίδη, που μειώνει την κυβερνητική πλειοψηφία σε 152 έδρες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν ανησυχεί και ότι η κυβέρνηση έχει περάσει επιτυχώς από 40 κύματα. Όπως σχολίασε στα αγγλικά, η κυβέρνηση είναι “too hard to die”, δηλαδή πολύ σκληρή για να πεθάνει.
 
Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με συνάντησή του με τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top