ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση Μελέτης στο Διεθνές Συνέδριο του AMPS Παγκόσμιου ερευνητικού οργανισμού και του ακαδημαϊκού, επιστημονικού περιοδικού Architecture_MPS

Παρουσίαση Μελέτης στο Διεθνές Συνέδριο του AMPS Παγκόσμιου ερευνητικού οργανισμού και του ακαδημαϊκού, επιστημονικού περιοδικού Architecture_MPS

H κ. Αγγελική Σιβιτανίδου, Λέκτορας στην Αρχιτεκτονική, συμμετείχε στο συνέδριο “Tangible – Intangible Heritage(s) – Design, Social and Cultural Critiques on the Past, the Present and the Future”, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο ερευνητικό οργανισμό AMPS και το ακαδημαϊκό, επιστημονικό περιοδικό Architecture_MPS, στο Πανεπιστήμιο του East London (UK), 13-15 Ιουνίου 2018.

Στο διεθνές συνέδριο, 120 ακαδημαϊκοί και ερευνητές από πανεπιστήμια, δημοτικά συμβούλια και επιστημονικούς οργανισμούς παρουσίασαν τις μελέτες τους με στόχο την εύρεση συνεργειών και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ κτιρίων και κοινοτήτων, της επανάχρησης και βιωματικής εμπειρίας, της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και παιδαγωγικής εκπαίδευσης, του αστισμού και της αστικής κοινωνιολογίας, της πόλης και του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της ιστορίας, του genius loci (πνεύμα) και της ταυτότητας του τόπου.

Η κ. Σιβιτανίδου παρουσίασε την έρευνα «Μπολιάζοντας τον αστικό χώρο με πολιτισμό: η εξερεύνηση μεθόδων βάσει της τοπικής κοινωνίας με στόχο την Αειφορία, στην περίπτωση της Πάφου στην Κύπρο» που εκπόνησε σε συνεργασία με την Ευανθία Δόβα, Λέκτορα στην Αρχιτεκτονική, στα πλαίσια του προπτυχιακού μαθήματος «Ανοικτοί Χώροι στην Πόλη».

Η έρευνα διαπραγματεύεται τους τρόπους κατά τους οποίους οι πολίτες ως συμμετέχοντες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ως συλλογικά κοινωνικά δρώμενα, που έγιναν το 2017 στην Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανασχημάτισαν και ανασυγκρότησαν το αστικό και το κοινωνικό-πολιτισμικό χώρο της πόλης. Παρουσιάστηκαν οι δυναμικές εκφράσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δημόσιων χώρων και των κοινωνικών ομάδων, μεταξύ της υλικής κληρονομιάς του αστικού φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος, και της άυλης κληρονομιάς των παραδόσεων, συνηθειών και μελλοντικών προσδοκιών της κοινωνίας. Τα πορίσματα της μελέτης περίπτωσης της πλατείας Κέννεντυ και του Δημόσιου Κήπου, αναδείξαν σε ποιο βαθμό η εφαρμογή μεθόδων βάσει της τοπικής κοινωνίας (community-based) οδήγησαν τη πόλη προς την υιοθέτηση πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας και δράσης, δημιουργούνται ευκαιρίες περεταίρω ερευνητικών συνεργασιών με το Παγκόσμιο ερευνητικό οργανισμό AMPS, και ενισχύονται οι σχέσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με την τοπική κοινωνία και το Δήμο Πάφου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top