ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έξωση σε πολύτεκνη οικογένεια – Δεν έχουν πού να μείνουν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έξωση σε πολύτεκνη οικογένεια – Δεν έχουν πού να μείνουν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χωρίς χώρο διαμονής θα μείνει πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά, στην οποία δόθηκε επιστολή έξωσης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, πολύτεκνη οικογένεια Τουρκοκυπρίων, βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές όπου ζει και εργάζεται από το 2001, ενώ τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς τόπο διαμονής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, αρμόδιο άτομο από το χωριό, η οικογένεια Τουρκοκυπρίων, έκανε αίτηση για απόκτηση οικίας που βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη στο χωριό, εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια, χωρίς ωστόσο να εγκριθεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια, έμεινε για ένα χρονικό διάστημα στο χωριό Σταυροκόννου της επαρχίας Πάφου, όπου εκεί απέκτησε τα τρία εκ των πέντε παιδιών της.

Στη συνέχεια μετοίκησαν στο γειτονικό χωριό Χολέτρια, όπου ενοικίαζαν οικία, μέχρι που ο ιδιοκτήτης τους ανέφερε πως θα έπρεπε να φύγουν από το σπίτι γιατί θα το ήθελε να δική του χρήση, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς τόπο διαμονής.

Τότε, η οικογένεια στην απόγνωσή της, άνοιξε άδεια οικία στην κοινότητα Σταυροκόννου, την οποία καθάρισαν και μετέφεραν εντός της τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ με επέμβαση της Αστυνομίας, τους επιδόθηκε επιστολή έξωσης από την οικία.

Αρμόδιες πηγές, ανάφεραν στο ThemaOnline, πως η οικογένεια ζει και εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές από το 2001, με τα παιδιά τους να φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές.

Η οικογένεια περιγράφεται ως φιλήσυχη από τους κατοίκους του χωριού, ενώ τονίστηκε πως ποτέ δεν προκάλεσαν φασαρίες στο χωριό.

Όσον αφορά στα τουρκοκυπριακά σπίτια, οι εν λόγω οικίες είναι ακατοίκητες και ασυντήρητες. Οικίες οι οποίες φθείρονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Αρμόδιο άτομο από το χωριό επικοινώνησε πολλές φορές με το αρμόδιο Τμήμα που εξετάζει την υπόθεση, όπου του λέχθηκε πως δεν τους δίνεται οικία στις ελεύθερες περιοχές, καθώς όπως ισχυρίζονται η οικογένεια κατέχει σπίτι στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στη Μόρφου.

Για τον λόγο τούτο, μέλος της οικογένειας, μετέβη στα κατεχόμενα για εξασφάλιση εγγράφου από το «κτηματολόγιο» πως δεν κατέχει οποιαδήποτε περιουσία στα Κατεχόμενα. Έγγραφο το οποίο δεν είναι σίγουρο κατά πόσον θα γίνει αποδεκτό από το αρμόδιο Τμήμα, με το ζήτημα να παραμένει άλυτο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top