Χιλιάδες Ιταλοί με κόκκινα μπλουζάκια για τους μετανάστες -Ειρωνική ανάρτηση Σαλβίνι

Χιλιάδες Ιταλοί με κόκκινα μπλουζάκια για τους μετανάστες -Ειρωνική ανάρτηση Σαλβίνι

Χιλιάδες Ιταλοί αποφάσισαν σήμερα να φορέσουν κόκκινο μπλουζάκι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο : «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

Από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE