ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στο υπουργείο Εσωτερικών

Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στο υπουργείο Εσωτερικών

Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με συνολικά 12 νεκρούς σημειώθηκε το Σάββατο, αυξάνοντας τη λίστα με τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν εκδηλώσει η οργάνωση αλ Σαμπάμπ και οι ένοπλες ομάδες που την υποστηρίζουν.

Από την επίθεση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στο υπουργείο Εσωτερικών σκοτώθηκαν εννιά άτομα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις τρομοκράτες, μετά από μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εγκλωβίστηκαν αρκετές δεκάδες υπάλληλοι και πολίτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να διαφύγουν, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους. Όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Σομαλίας, τουλάχιστον 13 άτομα μεταφέρθηκαν με τραυματισμούς στα νοσοκομεία.

Η επίθεση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (07/07) η αλ Σαμπάμπ, ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω στην κεντρική μπάρα της εισόδου του υπουργείου.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top