ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Α. Μακρίδης: «Το ΔΣ της ΕΣΚ και της ΕΔΔ θα έπρεπε να παραιτηθούν πάραυτα» -VIDEO

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Α. Μακρίδης: «Το ΔΣ της ΕΣΚ και της ΕΔΔ θα έπρεπε να παραιτηθούν πάραυτα» -VIDEO

Τη δική του θέση περί του θέματος του γλωσσαρίου, έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Αντώνης Μακρίδης, μιλώντας στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής του ΡΙΚ.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, «Από μέρα σε μέρα», ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Αντώνης Μακρίδης, ανέφερε πως έζησε σε μικτό χωριό και πως γνωρίζει καλά τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Για το γλωσσάριο, ο κύριος Μακρίδης ανέφερε πως «το κείμενο που συντάχθηκε από δημοσιογράφους – εμπειρογνώμονες, βρίθει ασυνταξιών. Το τονίζω και το υπογραμμίζω».

Παράλληλα ανέφερε πως είναι το εν λόγω κείμενο είναι «γεμάτο με αναφορές που αποκαλύπτουν παντελή έλλειψη ιστορικής γνώσης από μέρους των συντακτών του γλωσσαρίου».

«Παρουσιάζονται δυο δημοσιογράφοι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι είναι και εμπειρογνώμονες. Ποιος τους ξέρει αυτούς; Αν είναι καν δημοσιογράφοι», ρώτησε ο κύριος Μακρίδης.

Τότε η παρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Μηλιώτη, του ανέφερε πως ένας εκ των δυο Ε/κ είναι ο κύριος Χριστοφίδης, πως είναι και γραμματέας της ΕΣΚ, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται να είναι στην Ένωση Συντακτών και να μην είναι δημιοσιογράφος.

Ο κύριος Μακρίδης ανέφερε πως «ήταν διορθωτής στον Φιλελεύθερο», τονίζοντας πως «δεν τον υποτιμώ».

Ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών είπε πως «όταν είδα ότι καθοδηγητής και συντονιστής είναι ο Aidan White, δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο. Δεν θα πω περισσότερα για να μην κάνουμε λίβελλο».

Συνεχίζοντας να μιλά για την «έλλειψη ιστορικής γνώσης» που παρατήρησε στο γλωσσάριο, ο κ. Μακρίδης, είπε «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανιστόρητοι. Ξέρουν ότι πριν υπογραφεί η συνθήκη εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας συνελήφθη το πλοιάριο Ζενίτ με όπλα που ερχόταν στην Κύπρο για να προετοιμάσει την ανταρσία; Ξέρουν ότι στη Μαλλιά υπήρχε οπλισμός για να οπλίσει τη μισή Κύπρο;»

Παίρνοντας ξανά τον λόγο η Κατερίνα Μηλιώτη, είπε στον κύριο Μακρίδη πως το σκεπτικό του γλωσσαρίου είναι, με την προοπτική της επίλυσης του Κυπριακού να δημιουργηθεί ένα κλίμα όπου θα αποφεύγονται λέξεις οι οποίες προκαλούν.

«Το καλό κλίμα δημιουργείται με την αλλοίωση της ιστορίας και την έμμεση φίμωση. Ουσιαστικά είναι φίμωση», τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.

Παράλληλα ο κύριος Μακρίδης, είπε πως «Αυτοί που αναδείχθηκαν ως Ένωση Συντακτών και Επιτροπή Δεοντολογίας θα έπρεπε να παραιτηθούν πάραυτα, γι’ αυτό το ρεζιλίκι που πάει να γίνει».

«Το καλό κλίμα δεν δημιουργείται με όλες τις αλλοιώσεις και παραχαράξεις. Το καλό κλίμα κτίζεται πάντα πάνω στην αλήθεια και η αλήθεια είναι μια», είπε ο τέως Πρόεδρος της ΕΣΚ.

Ερωτηθείς, γιατί πρέπει να παραιτηθούν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών και της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο κύριος Μακρίδης απάντησε πως «παραβιάζουν πολλαπλώς και σωρηδόν το καταστατικό της ΕΣΚ. Ανοίξτε το να δείτε 15 κανονισμούς και άρθρα που παραβιάζονται».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top