ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: 'Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Συμβούλιο Ασφαλείας'

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: 'Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Συμβούλιο Ασφαλείας'

Οι αποφάσεις για την ειρηνευτική δύναμη λαμβάνονται από το ΣΑ, λέει ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας και όχι σε επίπεδο αποστολής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις αναφορές στην ειρηνευτική δύναμη που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Σιντίκ είπε ότι σε αυτή «υπάρχουν θέματα που τίθενται προς εξέταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

Ανέφερε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη, 17 Ιουλίου και «σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων θα αφορά την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να προχωρήσει με την ψηφοφορία για ανανέωση της εξάμηνης θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ πριν από τη λήξη της τρέχουσας θητείας, στις 31 Ιουλίου, κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top