ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ανατροπή για την αθώωση της συζύγου του Χρίστου Ορφανίδη

Ανατροπή για την αθώωση της συζύγου του Χρίστου Ορφανίδη

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε λανθασμένη την πρωτόδικη απόφαση του Επ. Δικαστηίου Λεμεσού, με την οποία είχε αθωωθεί εκ πρώτες όψεως η Χαρίκλεια Ορφανίδη.

Θυμίζουμε ότι ο σύζυγός της, Χρίστος Ορφανίδης, εκτίει πολύμηνη φυλάκιση για σωρεία υποθέσεων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

Η Χαρίκλεια Ορφανίδη, κρίθηκε με απόφαση του Εφετείου, ένοχη για έκδοση ακάλυπτων επιταγών σε μία και μόνο υπόθεση, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή προστίμου, όπως και στον σύζυγό της σε εκείνη την περίπτωση, μετά την πληρωμή του ποσού των ακάλυπτων επιταγών.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η νέα υπόθεση, την οποία το πρωτόδικο δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει από το στάδιο που διακόπηκε, αφορά έκδοση ακάλυπτων επιταγών συνολικό ποσού 50 χιλ. ευρώ.

Στην υπόθεση, παραπονούμενη είναι εταιρεία που προμήθευε τις υπεραγορές Ορφανίδη με προϊόντα.

Επίσης, η υπόθεση αφορούσε και αδικήματα απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, τα οποία όμως δεν αποδείχθηκαν.

Η έφεση που έγινε, στρεφόταν και στην αθώωση του Χρίστου Ορφανίδη, ωστόσο το Εφετείο έκρινε πως δεν υπάρχει περιθώριο επέμβασης σε αυτή τη πτυχή της υπόθεσης, αφού όλη η μαρτυρία, καταδείκνυε εμπλοκή μόνο της συζύγου του στην έκδοση των επίδικων επιταγών.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, «δεν θεωρούμε ότι, υπό τις περιστάσεις της υπόθεσης, παρέχεται πεδίο επέμβασης μας στην απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τον εφεσίβλητο 6 (Χρίστο Ορφανίδη).

Από τη μαρτυρία που κατατέθηκε δεν προέκυπτε ότι ο εν λόγω εφεσίβλητος είχε, οποιαδήποτε, ανάμειξη στην έκδοση των επιταγών. Σύμφωνα με τη μάρτυρα κατηγορίας, η υπογραφή στις επιταγές τέθηκε από την εφεσίβλητη 2 (Χαρίκλεια Ορφανίδη), η οποία υπέγραψε στην παρουσία της. Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι το πρόβλημα που τέθηκε με την τίμηση των επιταγών και ο τρόπος επίλυσης του, είχε συζητήσει με την εφεσίβλητη 2 και όχι με τον εφεσίβλητο 6».

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η κατηγορούμενη Χαρίκλεια Ορφανίδη, θα κληθεί ξανά σε απολογία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top