ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να ισχύσει για όλους η παραχώρηση σύνταξης χηρείας, λέει η Βουλή των Γερόντων

Να ισχύσει για όλους η παραχώρηση σύνταξης χηρείας, λέει η Βουλή των Γερόντων

H παραχώρηση σύνταξης χηρείας θα πρέπει να ισχύσει για όλους, λέει η Βουλή των Γερόντων, αναφέροντας ότι η διάκριση θα αποτελέσει πλήγμα στην ισότητα ανδρών και γυναικών, αλλά και στην ισονομία σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Με σχετική ανακοίνωση, η Βουλή των Γερόντων τοποθετείται για το θέμα μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να κάνει αναφορά του νόμου, που είχε ψηφίσει η Βουλή, στο Ανώτατο Δικαστήριο για γνωμάτευση.

Αναφέρει ότι η διαφωνία των κομμάτων, η οποία οδήγησε στην απόρριψη της αναπομπής του Προέδρου από τη Βουλή, στηρίζεται στη διαφορά του ποσού το οποίο θα επιφορτισθεί το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

«Έχει αναφερθεί ότι με την πρόνοια για καταβολή σύνταξης σε όσους έχασαν τη σύζυγό τους από 1/1/2018 χωρίς αναδρομική ισχύ για όσους χήρεψαν προηγουμένως, θα αυξηθούν τα δημόσια οικονομικά από 3,4 εκατ. σε 42,3 εκατ., μόνο για το 2018, με ετήσια αύξηση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Είναι σεβαστή κάθε προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά η διαδικασία για γνωμάτευση από το Ανώτατο Δικαστήριο είναι χρονοβόρα, η αναμονή υπολογίζεται στον ένα με ενάμισι χρόνο, με επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των δικαιούχων, κυρίως συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, καταλήγει η Βουλή των Γερόντων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top