ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Τα ταχυδρομεία ετοιμάζονται να διανείμουν 10,5 τόνους αλληλογραφίας που την καθυστερούσε επί οκτώ χρόνια το Ισραήλ

Παλαιστίνη: Τα ταχυδρομεία ετοιμάζονται να διανείμουν 10,5 τόνους αλληλογραφίας που την καθυστερούσε επί οκτώ χρόνια το Ισραήλ

Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη περιμένουν με ανυπομονησία να παραλάβουν επιτέλους περισσότερους από 10 τόνους γραμμάτων και δεμάτων που το Ισραήλ τα καθυστερούσε εδώ και οκτώ χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, αφού οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.

Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τα σύνορα των οποίων ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές, περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.

Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια. "Σχηματίστηκε μια ομάδα για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.

Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια. "Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οκτώ", είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top