ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος ο επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ - Η αντίδραση του Αμερικανού Πρόεδρου

Ένοχος ο επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ - Η αντίδραση του Αμερικανού Πρόεδρου

Ενοχος για οκτώ κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δικαζόταν από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Συνολικά του είχαν αποδοθεί 18 κατηγορίες, όμως οι ένορκοι κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση μόνο για τις οκτώ από αυτές. Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για πέντε κατηγορίες φοροδιαφυγής, για μία (από τις συνολικά τέσσερις) κατηγορίες που σχετίζονταν με την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών του στο εξωτερικών και για δύο (από τις εννέα) κατηγορίες τραπεζικής απάτης που αντιμετώπιζε. Ο δικαστής κήρυξε κακοδικία για τις υπόλοιπες 10 κατηγορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στην είδηση της καταδίκης την Τρίτη 21/8 του πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, του Πολ Μάναφορτ, λέγοντας πως νοιώθει "πολύ άσχημα", αλλά σπεύδοντας να προσθέσει πως η υπόθεση δεν έχει καμιά σχέση "με τον ίδιο".
"Αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ", είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Τσάρλστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, για μια προεκλογική συγκέντρωση των ρεπουμπλικάνων. Ο Μάναφορτ, πρόσθεσε, είναι "καλός άνθρωπος" και η καταδίκη του εντάσσεται στο πλαίσιο του "κυνηγιού μαγισσών", επαναλαμβάνοντας την έκφραση που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στις έρευνες για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία το 2016. Ωστόσο η καταδίκη του Μάναφορτ "δεν συνδέεται με εμένα. Καμιά σχέση με τη σύμπραξη με τη Ρωσία", έσπευσε να συμπληρώσει ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν - του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη ομολόγησε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή την ενοχή του στις κατηγορίες περί παραβίασης της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών και περί άλλων αξιόποινων πράξεων - υποστήριξε ότι ήταν ο Τραμπ αυτός που έδωσε εντολή στον Κόεν να διαπράξει ένα έγκλημα.

"Σήμερα, (ο Κόεν) σηκώθηκε και κατέθεσε ενόρκως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε εντολή να διαπράξει ένα έγκλημα, κάνοντας πληρωμές σε δύο γυναίκες με κύριο σκοπό να επηρεαστεί η έκβαση μιας εκλογικής διαδικασίας", ανέφερε ο Λάνι Ντέιβις, ο δικηγόρος του Κόεν, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. "Αν αυτές οι πληρωμές είναι έγκλημα για τον Μάικλ Κόεν, τότε γιατί δεν είναι έγκλημα για τον Ντόναλντ Τραμπ;", πρόσθεσε στην ανακοίνωση αυτή ο Ντέιβις.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top