Τα 10 τρόφιμα με τις λιγότερες θερμίδες

Τα 10 τρόφιμα με τις λιγότερες θερμίδες

Οι τυπικές συστάσεις για απώλεια βάρους αφορούν την πρόσληψη μειωμένων θερμίδων ή το «κάψιμο» περισσότερων θερμίδων μέσω της σωματικής δραστηριότητας από αυτές που παίρνει κανείς από τη διατροφή.

Ορισμένα τρόφιμα έχουν ξεχωριστή θέση σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους λόγω των «αρνητικών θερμίδων» τους. Υποτίθεται δηλαδή, ότι όσο μεγαλύτερες ποσότητες τέτοιων τροφών καταναλώνει κανείς, τόσο περισσότερες θερμίδες «καίει».

Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες είναι ουσιαστικά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Τέτοιες τροφές είναι:

- Σέλινο: 14 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό

- Καρότα: 52 θερμίδες ανά φλιτζάνι (130 γραμμάρια), 88% νερό

- Μαρούλι: 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι (35 γραμμάρια), 95% νερό

- Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (90 γραμμάρια), 89% νερό

- Γκρέιπφρουτ: 69 θερμίδες ανά φλιτζάνι (230 γραμμάρια), 92% νερό

- Ντομάτες: 32 θερμίδες ανά φλιτζάνι (180 γραμμάρια), 94% νερό

- Αγγούρια: 8 θερμίδες ανά φλιτζάνι (50 γραμμάρια), 95% νερό

- Καρπούζι: 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι (150 γραμμάρια), 91% νερό

- Μήλα: 53 θερμίδες ανά φλιτζάνι (110 γραμμάρια), 86% νερό

- Κολοκυθάκια: 17 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό

Άλλα φρούτα και λαχανικά που περιλαμβάνονται σε παρόμοιες λίστες είναι τα λεμόνια, το λάχανο, τα μούρα, οι αγκινάρες, τα μανιτάρια κλπ.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE