ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Σε άλλες χώρες θα είχαν παραιτηθεί» - Ριπές για Συνεργατισμό

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Σε άλλες χώρες θα είχαν παραιτηθεί» - Ριπές για Συνεργατισμό

Σκληρή ανακοίνωση στον απόηχο της κατάθεσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην Ερευνητική για την κατάρρευση του Συνεργατισμού εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων.

«Δεν ακούσαμε τίποτα», αναφέρει η ανακοίνωση από τη «λαλίστατη σε άλλα θέματα κυβέρνηση Αναστασιάδη» καταγγέλλοντας σιγή ιχθύος για όσα αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής.

Εκφράζεται επίσης απορία για το τι θα συνέβαινε σε μια άλλη χώρα αν ακούγονταν «τα περί συσκότισης του Υπουργικού, τα περί εκβιασμών, κυκλοφορίας λιστών διαγραφής δανείων, περί λόμπι με πολιτικά κόμματα, για εσκεμμένο εκβιασμό κομμάτων και κοινής γνώμης».

«Σε άλλες χώρες», προστίθεται, «έχουμε δει να παραιτούνται πολιτικά πρόσωπα από θέσεις στην Κυβέρνηση».

Συνεργατισμός: Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τα όσα αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής - Σε άλλες χώρες ή θα απαντούσε ο υπουργός Οικονομικών ή θα είχε ήδη παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

Η λαλίστατη σε άλλα θέματα Κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά τα όσα αποκάλυψε χθες ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναμέναμε ότι τουλάχιστον θα τοποθετείτο δημόσια, έστω για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντ' αυτού δεν ακούσαμε τίποτα. Σιγή ιχθύος.

Ένας αντικειμενικός αλλά καλά πληροφορημένος παρατηρητής, από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι τα όσα ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής δεν έχουν αντικρουστεί ή και διαψευστεί, μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα, αρχίζοντας με την έλλειψη ευαισθησίας που φαίνεται να διακατέχει τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών προσωπικά.

Διερωτόμαστε πραγματικά ποια θα ήταν η στάση ενός Υπουργού Οικονομικού σε μια άλλη χώρα, αν ακούγονταν τα περί συσκότισης του Υπουργικού, τα περί εκβιασμών, κυκλοφορίας λιστών διαγραφής δανείων, περί λόμπι με πολιτικά κόμματα, για εσκεμμένο εκβιασμό κομμάτων και κοινής γνώμης και τόσα άλλα που καταλόγισε ο κ. Μιχαηλίδης στον ίδιο τον υπουργό.

Τουλάχιστον από ευθιξία, όταν ένας ανεξάρτητος θεσμικός αξιωματούχος καταγγέλλει ένα υπουργό για αυτά τα φοβερά πράγματα, θα περιμέναμε να υπάρχει ικανοποιητική απάντηση ή παραίτηση από τον υπουργό. Η σιωπή συνεπάγεται συνενοχή. Και ας μην απαντήσει να περιμένουμε το πόρισμα. Σε άλλες χώρες ακόμα και πρόσφατα αλλά και στην Κύπρο έχουμε δει να παραιτούνται πολιτικά πρόσωπα από θέσεις στην Κυβέρνηση, από τη στιγμή  που βρέθηκαν υπό κατηγορία, και πριν καταλήξει  σε πόρισμα η ερευνητική επιτροπή.

Εκτός αν δεχτούμε την ερμηνεία του προέδρου Αναστασιάδη ότι όσα συνέβησαν στο Συνεργατισμό ήταν ένα «ατυχές γεγονός». Προφανώς εννοείται ότι στην ατυχία δεν υπάρχουν ευθύνες. Ήταν κάτι σαν «θέλημα Θεού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top