ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία και ανασφάλεια για την κρίση στην παιδεία εκφράζει η Παιδοβουλή

Ανησυχία και ανασφάλεια για την κρίση στην παιδεία εκφράζει η Παιδοβουλή

Η αδυναμία εξεύρεσης κοινού εδάφους για διεξαγωγή πραγματικού διαλόγου με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος μάς προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια για όσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στα σχολεία μας από τον επόμενο μήνα.

 
Αυτό σημειώνει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η Κυπριακή Παιδοβουλή, η οποία «αξιώνει την εφαρμογή του κεκτημένου δικαιώματος κάθε παιδιού να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση»
 
«Αν και η παρέμβασή μας δεν αποσκοπεί στη λήψη θέσης σχετικά με τα εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών, παρ’ όλα αυτά, κρίνουμε σκόπιμη την τοποθέτησή μας εξαιτίας της έκτασης που έλαβε το ζήτημα, το οποίο προβλέπεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη μαθητική κοινότητα», προστίθεται.
 
Δυστυχώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εμείς τα παιδιά, οι μαθητές, χωρίς να φέρουμε οι ίδιοι καμία ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν, δεχόμαστε, ως θεατές, χωρίς να μπορεί να εισακουστεί η άποψή μας, την ψυχοφθόρο επίδραση της προκείμενης αντιπαράθεσης».
 
Η Παιδοβουλή αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «ετοιμάζεται επιστολή για τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στην οποία ζητείται  τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ενημερωτική συνάντηση για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν».
 
«Βρισκόμαστε πλέον στη τελική ευθεία και όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε τον θεσμό της Εκπαίδευσης, βρίσκοντας άμεσα τη χρυσή τομή προτού να είναι αργά. Αναμένουμε πως γνώμονας και οδηγός κάθε απόφασης θα είναι η αγάπη προς τον μαθητή, κάτι που θα εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και την εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία των δημόσιων σχολείων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top