ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύεται με 14 Χιλιανούς αξιωματικούς η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ενισχύεται με 14 Χιλιανούς αξιωματικούς η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ένα ειρηνευτικό απόσπασμα αποτελούμενο από 14 μέλη του στρατού και του ναυτικού της Χιλής θα προστεθεί στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την προετοιμασία να βρίσκεται στα τελικά στάδια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού περιοδικού για αμυντικά θέματα Diálogo.

 
Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί (7 από τον στρατό ξηράς και 7 από το ναυτικό) θα αποτελέσουν μέρος του 32ου χιλιανού αποσπάσματος που υποστηρίζει τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής αποστολής στην Κύπρο. Θα ενταχθούν στην αποστολή της Αργεντινής και θα αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπληρώνεται.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Χιλιανοί στρατιωτικοί προετοιμάστηκαν στα τέλη Ιουνίου, λαμβάνοντας κατάρτιση σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο, διάρκειας δύο εβδομάδων, στο Κέντρο Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων που υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Χιλής.
 
Μέσω της προετοιμασίας, τα μέλη του χιλιανού στρατού κατάφεραν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αποστολής τους στην Κύπρο, συμπληρώνεται.
 
Πέραν της ενημέρωσης για το πλαίσιο λειτουργίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι στρατιωτικοί έλαβαν επίσης πληροφόρηση για τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά καθήκοντα που θα αναλάβουν στην ειρηνευτική αποστολή, δήλωσε ο Πλωτάρχης Raúl Torres Ramos στο περιοδικό Diálogo.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι τα μέλη του χιλιανού στρατού διδάχθηκαν τους «χρυσούς κανόνες» και τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζουν οι κυανόκρανοι, με έμφαση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Η παρουσία της Χιλής στο απόσπασμα της ειρηνευτικής δύναμης χρονολογείται από το 1999, όταν ο Χιλιανός διπλωμάτης James Holger Blair ανέλαβε επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ένα χρόνο. Το 2001 η Χιλή έστειλε ως παρατηρητή έναν πεζοναύτη στην αποστολή της Αργεντινής, ενώ το 2003 ξεκίνησε η συντονισμένη αποστολή  μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης, μετά από συμφωνία με την Αργεντινή.
 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται εξάλλου ότι η συμμετοχή στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ συμβάλλει στην προβολή της Χιλής ως μια χώρα που συμμετέχει ενεργά σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό. «Η συμμετοχή της Χιλής στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι πολύ σημαντική για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε ο κελευστής Antonio Salas Lira, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή.
 
Πριν από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι στρατιωτικοί από τη Χιλή συμμετείχαν και στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή, στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κολομβία και στην Πολυδιάστατη Ολοκληρωµένη Αποστολή Σταθεροποίησης στην Κεντροαφρικανική Δηµοκρατία. Έλαβαν επίσης μέρος στον Οργανισμός Επιτήρησης Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών και στη Στρατιωτική Ομάδα Παρατηρητών των ΗΕ σε Ινδία και Πακιστάν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top