ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Ξεκίνησε η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 03/09 τη λειτουργία τους τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη «τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο καινούργιο κτήριο του Νοσοκομείου. Τα Ιατρεία θα λειτουργούν καθημερινά από τις τέσσερις μέχρι τις επτά το απόγευμα και κάθε Σάββατο από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι».

«Με τη λειτουργία τους τα Ιατρεία θα αποσυμφορήσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αφού στόχος είναι να μην εξετάζονται στο ΤΑΕΠ περιστατικά που δεν είναι επείγοντα. Επίσης θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό στο Νοσοκομείο τις πρωινές ώρες», είπε και σημείωσε ότι δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία σε ασθενείς να επισκεφθούν γιατρό στο κρατικό νοσηλευτήριο και το Σάββατο.

Ανέφερε ακόμα ότι «καθημερινά θα υπάρχει μία γραφέας, ένας κλητήρας και ένας Γενικός γιατρός ο οποίος θα εξετάζει τους ασθενείς σε περίπτωση που χρειαστεί και θα γράφει επαναλαμβανόμενες συνταγές. Ο γιατρός που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς το απόγευμα θα εργάζεται με σύστημα βάρδιας, βάσει προγράμματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής πραγματοποιείται ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν κατέστη, μέχρι τώρα, δυνατή η λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων, ωστόσο έχουν πλέον εξασφαλίσει τον αριθμό των γιατρών που θα έπρεπε να υπάρχει για να τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη υπηρεσία».

Ανέφερε επίσης ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχουν αφισσοκολληθεί ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top