ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ηχηρές απουσίες στην Επιτροπή Ελέγχου – Η αντίδραση της Χαραλαμπίδου και οι €900.000 για το κλείσιμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ηχηρές απουσίες στην Επιτροπή Ελέγχου – Η αντίδραση της Χαραλαμπίδου και οι €900.000 για το κλείσιμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (8/9) συνήλθε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Κύριο και μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι το πρόβλημα που προέκυψε με τους συμψηφισμούς λογαριασμών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Η έκτακτη συνεδρίαση, ωστόσο, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών καθώς πέραν του ίδιου του Χάρη Γεωργιάδη, που ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ούτε ο Γενικός Διευθυντής έδωσε το παρόν του.

Στη Βουλή βρέθηκε μόνο ο Ανδρέας Χαραλάμπους, οικονομικός διευθυντής στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να εκπροσωπήσει το Υπουργείο.

Όπως μας αναφέρθηκε, η θέση του Υπουργείου είναι ότι «δεν τους αφορά θεσμικά το θέμα» των συμψηφισμών.

Σύμφωνα με ανάρτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, «ούτε ο Χάρης (μας ενημέρωσε) ούτε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών στην έκτακτη συνεδρίαση για τους συμψηφισμούς. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Δεν τους αφορά το θέμα θεσμικά, λέει. Δεν έχει να κάνει τίποτα ο Χάρης με τις συμφωνίες ΣΚΤ και Ελληνικής Τράπεζας. Γι’ αυτό έδωσε 1 εκ. στους Freshfields στα μουλωχτά. Ούτε ήξερε τι συμφωνούσαν αλλά μας είπε νόμιμα έγιναν».

Η έντονη αντίδραση της κ. Χαραλαμπίδου ήρθε ως συνέχεια του θέματος που ήγειρε η ίδια για για ανάθεση ρόλου νομικού συμβούλου (έναντι €900.000 τελικά) στον οίκο Freshfieids Bruckhaus Derinqer, ο οποίος ήταν νομικός σύμβουλος του Βγενόπουλου σε δίκη.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ ενέγραψε το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου την Πέμπτη (6/9) και όπως προκύπτει από τη διερεύνηση, το υπουργείο φέρεται να ήθελε να δώσει 900.000 στα μουλωχτά και να φορτώσει αμοιβή των υπό αναφορά συμβούλων στον Συνεργατισμό, ο οποίος θα χρεωνόταν ουσιαστικά για το… κλείσιμό του.

Όπως υπογράμμισε τηλεφωνικώς στο ThemaOnline, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, το Υπουργείο σκόπευε να φορτώσει τη χρέωση στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Πάντως, όπως αποκαλύφθηκε και στην Επιτροπή Ελέγχου, στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), 100% θυγατρική της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ), έχουν διοριστεί οι Ανδρέας Χαραλάμπους, Διονύσης Διονυσίου και Γιώργος Παντελή, όλοι στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

«Άρα πώς δεν τους αφορά θεσμικά το θέμα», διερωτήθηκε η κ. Χαραλαμπίδου σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top