ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αισιόδοξος ο Χαμπιαούρης – Στο δημοτικό σχολείο Επισκοπής

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αισιόδοξος ο Χαμπιαούρης – Στο δημοτικό σχολείο Επισκοπής

Ως ημέρα χαράς και γιορτής χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης τη Δευτέρα (10/9), μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. 

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, όπου πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία της πόλης, ο Κώστας Χαμπιαούρης καλωσόρισε τα παιδιά στο σχολείο.

Ερωτηθείς για το αδιέξοδο στην Παιδεία, ο Υπουργός  εξέφρασε άγνοια για τις προθέσεις των συντεχνιών.

«Εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας, γονείς, μαθητές, φορείς, είμαι σίγουρος ότι εάν επανέλθουν στον διάλογο στην βάση των τελευταίων συμφωνηθέντων αποφάσεων θα βρεθεί λύση», είπε.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχω πάρει κάτι επίσημο. Απλά θέλω να πω ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και αυτά τα προβλήματα θα μας κάνουν όλους δυνατούς γιατί δεν είναι μόνο οι απαλλαγές που μας απασχολούν το έχουμε πει πολλές φορές, είναι και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών που τιμούμε τους εκπαιδευτικούς αλλά πάνω από όλα πρέπει να προχωρήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, πρέπει να γίνουν τομές στο δημόσιο σχολείο, να αναβαθμιστεί, να ενισχυθεί για το καλό συμφέρον των παιδιών μας», ανέφερε.  

Ερωτηθείς εάν θα αποδεχτεί την πρόταση των εκπαιδευτικών, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι έχουν υπόψη τους οι συντεχνίες, ενώ επανέλαβε ότι «εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Τα σχολεία λειτουργούν στην βάση των τελευταίων αποφάσεων, με τις στελεχώσεις, έχουν πάει τα βιβλία, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και αναμένουμε. Με αισιοδοξία ατενίζουμε το μέλλον».

Είδε ιδιοίς όμμασι την κατάσταση στο δημοτικό σχολείο Επισκοπής

Ο Υπουργός Παιδείας πραγματοποιούσε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Επισκοπής, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού.

Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτη χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους.

Οι γονείς κάνουν επίσης λόγο για 'σχολείο ναρκοπέδιο' καθώς, όπως αναφέρουν, εκτός από το γεγονός ότι παραμένει εργοτάξιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση. 

Διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Ανδρέα Κτώρου, οι γονείς καταγγέλλουν  επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη δύο εκπαιδευτικοί παραλίγο να υποστούν ηλεκτροπληξία. «Την Πέμπτη συγκεκριμένα είχαμε δύο εκπαιδευτικούς παραλίγο να πάθουν ηλεκτροπληξία , οι τεχνικοί δεν έχουν βρει ακόμη το λάθος», ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε επίσης το Γυμνάσιο Καθολικής, το Λύκειο Πέτρου και Παύλου και το ΚΕ’ Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λεμεσού.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top