ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας Ελλάδας: «Του χρόνου τα μαθήματα στις 9 το πρωί για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Υπ. Παιδείας Ελλάδας: «Του χρόνου τα μαθήματα στις 9 το πρωί για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Ημέρα Αγιασμού και βιβλίων ήταν η Τρίτη (11/9), καθώς το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε και στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, από το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων όπου βρέθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε πως η παρουσία του είναι «συμβολική», ανακοινώνοντας πως από του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις εννέα το πρωί προκειμένου να «κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Απευθυνόμενος στους μαθητές πρόσθεσε: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ φέτος αυξήθηκαν κατά 15%.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στα καινούρια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο» και «πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας».

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top