ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΕΛ: «Αναπάντητα ερωτήματα» για την ηλεκτρονική υγεία – Νέα διαβούλευση από την Κυβέρνηση

ΑΚΕΛ: «Αναπάντητα ερωτήματα» για την ηλεκτρονική υγεία – Νέα διαβούλευση από την Κυβέρνηση

Για αναπάντητα ερωτήματα για την ηλεκτρονική υγεία, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ.

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου αναφέρθηκε την Πέμπτη 13/09 σε αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν σε ό,τι αφορά την οικονομική βιωσιμότητα και άλλα ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκληθούν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υγείας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα διαβούλευση για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από την συνεδρία της Επιτροπής Υγείας όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτρονική υγεία, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «από την αρχή της κατάθεσης από την κυβέρνησης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είχαμε χαιρετήσει την απόφαση και τονίσαμε ότι πρόκειται για προοδευτική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει το Αρχείο Προσωπικών Δεδομένων του ασθενή και ταυτόχρονα νοικοκυρεύει το όλο σύστημα».

Ωστόσο αναφέρθηκε σε ερωτηματικά και εισηγήσεις που είχε καταθέσει το ΑΚΕΛ όπως κατά πόσο έχει γίνει μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ηλεκτρονικής υγείας η δημιουργία λογισμικού στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΓεΣΥ, κατά πόσο βαρύνει τα δημόσια οικονομικά η δημιουργία νέου ημικρατικού οργανισμού και νέας δομής και πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη δημιουργία ενιαίας τράπεζας ηλεκτρονικών δεδομένων από τη ίδια την Αρχή.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Γεωργίου, αυτά τα ερωτήματα κι άλλα, δεν έχουν απαντηθεί.

Εξέφρασε ανησυχία ότι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα «θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα τη νύφη να την πληρώσουν οι ασθενείς».

Κάλεσε τους κυβερνώντες να προχωρήσουν σε μια νέα διαβούλευση για το θέμα και να απαντήσουν στα ερωτήματα, διαφορετικά θα μένουν εκτεθειμένοι στην συνείδηση του λαού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top