ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΥΜΠΙΑ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο υποκαταστήματος της ΣΠΕ

ΛΥΜΠΙΑ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο υποκαταστήματος της ΣΠΕ

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 28/09 κάτοικοι Λυμπιών με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της πρώην ΣΠΕ στη Κοινότητα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών Αναστασία Τουμάζου η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΣΠΕ στη Κοινότητα, αφού λήγει η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από την Ελληνική Τράπεζα.

Πρόσθεσε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας των ηλικιωμένων κυρίως κατοίκων, άρχισε γύρω στις 10 το πρωί έξω από το κτίριο της ΣΠΕ «ήταν ειρηνική» και παρά την παρουσία μελών της Αστυνομίας εντούτοις δεν δημιουργήθηκε οποιοδήποτε επεισόδιο.

Εξήγησε ότι το πρόβλημα προέκυψε ύστερα από την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να κλείσει υποκαταστήματα της πρώην ΣΠΕ σε αρκετές Κοινότητες μεταξύ των οποίων και στα Λύμπια, με αποτέλεσμα «να αποκλειστούμε, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους νέους για παραμονή στα χωριά τους».

Ανέφερε ακόμα ότι αρχές Σεπτεμβρίου το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα των Λυμπιών είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Τράπεζας οι οποίοι μετέφεραν την αρνητική θέση της Τράπεζας στο αίτημα για συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Κοινότητα.

Ουσιαστικά, σημείωσε από την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας δημιουργούνται προβλήματα στους 3 περίπου χιλιάδες κατοίκους των Λυμπιών ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστωτικές ή άλλες κάρτες και δεν  γνωρίζουν πως να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Είπε επίσης ότι μέσα Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πανκοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια της ΣΠΕ και της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, ενώ το Κοινοτικό Συμβούλιο είχε συναντήσεις με αρκετά πολιτικά κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν πως θα έθεταν το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ταυτόχρονα το Κοινοτικό Συμβούλιο απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με παράκληση όπως ασκήσει την επιρροή του και συμβάλει στην επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Λυμπιών.

Η κα. Τουμάζου είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

*H κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top