ΠΟΛΙΤΙΚΗ

BLOOMBERG: Τέσσερις επενδυτές για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου – Η συνάντηση στην Ιερουσαλήμ για East-Med

BLOOMBERG: Τέσσερις επενδυτές για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου – Η συνάντηση στην Ιερουσαλήμ για East-Med

Τέσσερις μεγάλες επενδυτικές εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κύπρο προς την Αίγυπτο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αλέκος Μιχαηλίδης

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Κύπριο αξιωματούχο, τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Επί τούτου, όπως γράφει για το Bloomberg ο Γιακόφ Μπενμελέχ, μίλησε ο Σοφρώνης Παπαγεωργίου, επικεφαλής εμπορικών υποθέσεων στην πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αεροπορική βιομηχανία Royal Dutch Shell Plc, μελετά την αγορά της εγκατάστασης στην Αίγυπτο.

Γίνεται δε λόγος για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Αιγύπτου και Κύπρου για τη μεταφορά του κοιτάσματος.

Ως «άλλο σημάδι ότι τα πράγματα κινούνται προς μια θετική κατεύθυνση» χαρακτηρίζει ο κ. Παπαγεωργίου το ενδιαφέρον των επενδυτικών εταιρειών, σε συνέντευξη που έδωσε στο Τελ Αβίβ.

Οι δυσκολίες και η συνάντηση στην Ιερουσαλήμ για τον East Med

Για εμπόδια στη συμφωνία κάνει λόγο ο Bloomberg, αναφερόμενος στη διαμάχη Ισραήλ και Κύπρου σχετικά με την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ Αφροδίτης και Λεβιάθαν.

«Τα υπουργεία Ενέργειας των χωρών προβαίνουν στη μεθοδολογική πρόοδο της διαφωνίας, προσπαθώντας να αποφύγουν τη διεθνή διαιτησία που θα μπορούσε να καθυστερήσει την επίλυση», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αξιωματούχοι της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου, που εργάζονται στο έργο East Med, συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ.

Στόχος είναι η συνέχιση των εργασιών για μια διακυβερνητική συμφωνία, ενώ προγραμματίζεται μια νέα συνάντηση σε Ρώμη ή Αθήνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top