ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ:Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης- Ποιοι δικαιούνται οικονομική βοήθεια

ΚΥΠΡΟΣ:Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης- Ποιοι δικαιούνται οικονομική βοήθεια

Η Επιτροπή του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης ανακοίνωσε ότι η φετινή υποβολή αιτήσεων για οικονομική χορηγία άρχισε στις 10 Οκτωβρίου 2018 και θα τερματιστεί στις 30 Νοεμβρίου 2018.


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η αίτηση θα πρέπει να κατατίθεται ηλεκτρονικά,  μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα, και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δικαίωμα διεκδίκησης οικονομικής βοήθειας από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος διέπεται από τον περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμο του 2014 (Ν. 156(Ι)/2014), έχουν άτομα τα οποία:

  1. Είναι πολίτες οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας είναι τέτοια που καθιστούν αναγκαία τη διακοπή της συνέχισης των σπουδών του παιδιού (θα πρέπει να υποβάλλονται για εξέταση τεκμηριωμένες αιτήσεις που να αποδεικνύουν τη σοβαρότητα τους).
  3. Είναι δυσπραγούντα άτομα τα οποία λόγω έκτακτων κοινωνικών περιστατικών ή άλλων εξαιρετικών συμβάντων, που έχουν επισυμβεί μετά την εγγραφή ή την εξασφάλιση θέσης τους σε Πανεπιστήμιο, έχουν επηρεαστεί άμεσα και παρουσιάζουν σοβαρές δυσκολίες στη συνέχιση της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης.
  4. Έχουν συμπληρώσει σχετική αίτηση που δημοσιοποιεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που αποδεικνύουν τη γνησιότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί. Ελλιπείς αιτήσεις που δε θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις, θα απορρίπτονται και δε θα γίνονται αποδεκτές.
  5. Έχουν εξασφαλίσει εγγραφή/θέση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα για Προπτυχιακές σπουδές.
  6. Δεν έχει αιτηθεί στην Επιτροπή για οικονομική χορηγία άλλο μέλος της οικογένειας του.

Η Οικονομική χορηγία θα αφορά δίδακτρα πανεπιστημίου και ενοίκια φοιτητή ΜΟΝΟ, ενώ η έγκριση κάθε αιτητή/τριας από τον Φορέα για οικονομική χορηγία, θα αφορά μόνο για ένα από τα δύο.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με το ύψος των διαθέσιμων πιστώσεων στο ταμείο του φορέα θα αποφασίζεται και ο αριθμός των προσώπων που θα λάβουν οικονομική χορηγία, καθώς και το ύψος της.

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Φορέα δύναται να θεσμοθετήσει σύστημα μοριοδότησης των αιτήσεων. Το σύστημα μοριοδότησης θα κατατάσσει τους δικαιούχους σε σειρά έτσι ώστε να παραχωρείται οικονομική χορηγία κατά προτεραιότητα στους δικαιούχους που θα έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια ως δυσπραγούντες και πιθανόν να αποκλεισθούν άτομα που έχουν συγκεντρώσει τα λιγότερα μόρια.

 


Τηλέφωνα για επικοινωνία : 22867555 ή/και 22867478
Ηλ. Επικοινωνία : [email protected]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top