ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το τρυπάνι περιπλέκει το Κυπριακό» - Νίπτει τας χείρας του ο Γκουτέρες

«Το τρυπάνι περιπλέκει το Κυπριακό» - Νίπτει τας χείρας του ο Γκουτέρες

Αναφορές στις επικείμενες γεωτρήσεις κάνει στην έκθεση του για την Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην παράγραφο 6 της έκθεσης του αναφέρει ότι «οι γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες εντάσεις και να περιπλέξουν σημαντικά τις προοπτικές για διάλογο για την λύση του Κυπριακού».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στον –προκλητικό- ρόλο της Τουρκίας και στη νομιμότητα των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με απλά λόγια, νίπτει τας χείρας του.

Να σημειώσουμε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Κύπρος έχουν προγραμματισμένες έρευνες στην γύρω περιοχή το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Έκτορας Γεωργίου


«The period under review has seen fewer tensions surrounding the exploitation of hydrocarbon reserves off the coast of Cyprus. New rounds of exploratory drilling scheduled for the last quarter of 2018 could however result in renewed tensions and significantly complicate prospects for dialogue between the parties.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top