ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Ιωάννου: Σκοπιμότητες από συγκεκριμένους κύκλους για το ΓεΣΥ

Κ. Ιωάννου: Σκοπιμότητες από συγκεκριμένους κύκλους για το ΓεΣΥ

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο, στα οποία παρουσιάζονται έγγραφα που κυκλοφορούν στην ιατρική κοινότητα και καλούν τους ιατρούς να αρνηθούν μαζικά τη συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ, φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό, πως κάποιοι ιατρικοί κύκλοι, διαχρονικά πολέμιοι της εφαρμογής του ΓεΣΥ, επιχειρούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Παράλληλα ο κύριος Ιωάννου βλέπει σκοπιμότητες από συγκεκριμένους κύκλους οι οποίοι «θέτουν τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα υπεράνω της υγείας των Κύπριων πολιτών», ενώ αναφέρει πως είναι «ιδιαίτερα λυπηρό πως επιχειρείται η δημιουργία αρνητικού κλίματος ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα, με στόχο την ανατροπή της εφαρμογής του ΓεΣΥ».

«Σε μια περίοδο που με καλή θέληση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκονται σε διάλογο, είναι υποκρισία ορισμένοι να επιχειρούν την υπόσκαψη του ΓεΣΥ, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα προκαταβάλλοντας το αποτέλεσμα του διαλόγου με τον επίσημο θεσμό. Το Υπουργείο Υγείας σέβεται πλήρως τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένει τα αποτελέσματά του»,  συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού.

«Προσωπικά παραμένω προσηλωμένος στην εφαρμογή των όσων ο νομοθέτης ψήφισε και τα οποία ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές επιστολές και προσπάθειες αναχαίτισης των μεταρρυθμίσεων, παραγκωνίζοντας τα συμφέροντα των ασθενών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top