ΕΛΛΑΔΑ

Διμερείς συναντήσεις Αλέξη Τσίπρα με Αντιπροέδρους Ινδίας και Ινδονησίας

Διμερείς συναντήσεις Αλέξη Τσίπρα με Αντιπροέδρους Ινδίας και Ινδονησίας

Με τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας Venkaiah Naidu και τον Αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Jusuf Kalla συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Ασίας (ASEAM) που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνομιλία που είχε με τον Venkaiah Naidu, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χωρά. Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το 2019 η Ινδία θα είναι τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εκεί αναμένεται υψηλόβαθμη κυβερνητική εκπροσώπηση και πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή από πλευράς Ινδίας.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι για την Ελλάδα έχει σημασία η συνεργασία σε τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως η υψηλή τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, start ups, και η ναυτιλία. Άλλωστε η Ινδική εταιρία GMR συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του κονσόρτσιουμ στο Καστελι.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Jusuf Kalla , Αντιπρόεδρο της Ινδονησίας και του εξέφρασε συμπαράσταση για την πρόσφατη καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή.

Τον ευχαρίστησε για τη στάση της Ινδονησίας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας οπού η Ινδονησία αντιτίθεται στα μεροληπτικά ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Εξετάστηκαν δε οι προοπτικές για οικονομική συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας. Ο Πρωθυπουργός τέλος αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον ελληνικών εταιριών στην Ινδονησία σχετικά με τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των δομικών υλικών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top