ΚΟΙΝΩΝΙΑ

COBALT: «Για όνομα του Θεού» -Έντονη αντίδραση Αλέκου Μιχαηλίδη στα όσα του καταλόγισε ο Διάκος -VIDEO

COBALT: «Για όνομα του Θεού» -Έντονη αντίδραση Αλέκου Μιχαηλίδη στα όσα του καταλόγισε ο Διάκος -VIDEO

Αιχμές εις βάρος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκου Μιχαηλίδη, άφησε ο Πρόεδρος της Cobalt, Γρηγόρης Διάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Τρίτου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Διάκος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εις βάρος του κ. Μιχαηλίδη, λέγοντας πως ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου προσπαθούσε να «παρέμβει» στα εσωτερικά της εταιρείας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, τίθετο συνεχώς σε συναντήσεις τους το θέμα της απόλυσης του τέως Γενικού Διευθυντή της Cobalt.

O κύριος Διάκος, μιλώντας στο Τρίτο την Παρασκευή 19/10 διερωτήθηκε γιατί ο κ. Μιχαηλίδης δείχνει τόση συμπάθεια προς το πρόσωπο του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Cobalt, ενώ πήγε και ένα βήμα παρακάτω: «Θα πρέπει το κράτος να προβληματιστεί για τον ρόλο κάποιων κυβερνητικών αξιωματούχων».

O κύριος Διάκος παράλληλα άφησε αιχμές προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς πως οδήγησαν την εταιρεία στο τέλος της.

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο Πρόεδρος της Cobalt, Γρηγόρης Διάκος, εις βάρος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκου Μιχαηλίδη, έδωσε ο τελευταίος σε τηλεφωνική επικοινωνία στην μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του Sigma, «Μεσημέρι και κάτι».

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Διάκου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών ανέφερε χαρακτηριστικά «για όνομα του Θεού. Είναι ανήκουστο».

«Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στην Cobalt. Όχι μια και δυο ευκαιρίες. Τους τελευταίους 5-6 μήνες μόνο ευκαιρίες δίνονταν στην Cobalt, για να βρουν χρηματοδότες και να αποδείξουμε πως έχουν την χρηματοοικονομική επαρκές για να λειτουργήσουν όπως προνοεί ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός»,  είπε ο κύριος Μιχαηλίδης τονίζοντας πως δεν οδήγησε η Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών (ATLA) την εταιρεία σε κλείσιμο.

Πέραν τούτου ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε πως δεν λήφθηκε απόφαση κατά πόσον θα ζητηθούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ που θα δαπανήσει το κράτος για τον επαναπατρισμό των επιβατών της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο ποιοι επωφελούνται από το κλείσιμο της εταιρείας, ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε πως κάποιος θα μπορούσε να πει πως από αυτή την κατάληξη επωφελούνται άλλες εταιρείες.

«Είναι όμως ευθύνη της εταιρείας το κλείσιμο», είπε ο κύριος Μιχαηλίδης, τονίζοντας πως «δεν τους κλείσαμε εμείς» αλλά πως ήταν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Cobalt.

Παράλληλα, δήλωσε πως η απόφαση για επ’ αόριστο κλείσιμο, γνωστοποιήθηκε στο Υπουργείο από τα ΜΜΕ και πως δεν έγιναν δέκτες τηλεφωνήματος για να τους ενημερώσουν από την εταιρεία.

«Άδικο πως η αρχή οδήγησε τα πράγματα εκεί», συνέχισε ο κύριος Μιχαηλίδης, επαναλαμβάνοντας πως η αρχή προσπαθούσε να βοηθήσει όσο μπορούσε και το γνωρίζει ο κύριος Διάκος.

Με τον κύριο Διάκο «είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία την προηγούμενη εβδομάδα. Είμαστε στα τηλέφωνα συνεχώς και μιλούσαμε και του είπαμε εμείς ως Υπουργείο ότι θα θέλαμε, αν τυχών δεν βρεθεί επενδυτής και πάει για κλείσιμο η εταιρεία να το ξέρουμε έγκαιρα για να κανονίσουμε έγκαιρα τον επαναπατρισμό των επιβατών και για να πάρουμε όλα τα μέτρα που μπορούμε για ένα, όσο το δυνατό, πιο ομαλό κλείσιμο της εταιρείας», είπε ο κύριος Μιχαηλίδης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top