ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μαθητής βρήκε πορτοφόλι στο δρόμο για το σχολείο και… παρέδωσε μαθήματα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μαθητής βρήκε πορτοφόλι στο δρόμο για το σχολείο και… παρέδωσε μαθήματα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε μια εποχή που οι θεσμοί ξέπεσαν και (κάκως) μηδενίζουμε τα πάντα, ένας μαθητής Γυμνασίου ήρθε να μας αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα για καλύτερο μέλλον.

Από τον φιλόλογο του Γυμνασίου Φανερωμένης Απόστολο Μακρίδη, λάβαμε το ακόλουθο κείμενο υπό τον τίτλο: «Το ήθος νίκησε τον πειρασμό της εύκολης απόκτησης χρημάτων στο Γυμνάσιο Φανερωμένης».

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Το ιστορικό Γυμνάσιο Φανερωμένης Λευκωσίας, με την μακρόχρονη πορεία του στην ιστορία της Παιδείας και του πολιτισμού της Κύπρου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της ταυτότητας και της διατήρησης όλων εκείνων των αξιών που συνθέτουν τον ελληνικό πολιτισμό, όχι μόνο των χιλιάδων αποφοίτων του που διέπρεψαν ή διαπρέπουν σε όλους τους κοινωνικούς ή και επιστημονικούς τομείς εντός ή εκτός της Κύπρου, αλλά και του κυπριακού κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Μπορεί τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974 να μετέτρεψαν το Γυμνάσιο Φανερωμένης σε «ακριτικό» σχολείο και η αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής σε πολυπολιτισμικό σχολείο, όμως δεν έπαψε να είναι εστία καλλιέργειας, εκτός από το καθαρά γνωσιολογικό κομμάτι, των δημοκρατικών πεποιθήσεων και των πανανθρώπινων αξιών.

Φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας και εντιμότητας αποτελεί μαθητής του Γυμνασίου Φανερωμένης, ο οποίος βρήκε στον δρόμο προς το σχολείο ένα πορτοφόλι γεμάτο με σχετικά μεγάλο χρηματικό ποσό και πιστωτικές κάρτες, αλλά δεν μπήκε καν στον πειρασμό να τα πάρει και το παρέδωσε αμέσως στον Διευθυντή του σχολείου. Με τη βοήθεια της Αστυνομίας εντοπίστηκε αμέσως ο κάτοχος του.

Ο μαθητής Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι παιδί οικογένειας ομογενών που μετανάστευσαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον. Με την πράξη του αυτή παρέδωσε μαθήματα ήθους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Το πορτοφόλι παραδόθηκε στον κάτοχό του στο Γυμνάσιο Φανερωμένης από τον ίδιο τον μαθητή, παρουσία μάλιστα του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Αμφότεροι τον ευχαρίστησαν και εξήραν την πράξη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το σπουδαιότερο αγαθό που προσφέρει η μόρφωση είναι η διάπλαση του χαρακτήρα».

*Στη φωτογραφία ο μαθητής Λάζαρος Παπαδόπουλος ενώ παραδίδει το πορτοφόλι στον κάτοχό του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top