ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Καταγγελια του ΠΑΣΥΞΕ για περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού

ΠΑΦΟΣ: Καταγγελια του ΠΑΣΥΞΕ για περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού

Αθέμιτος ανταγωνισμός από το φαινόμενο του “οικονομικού διαμοιρασμού” είπε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.

Στην θέσπιση νομοθεσίας και στην δημιουργία μητρώου για την αποτροπή του φαινομένου του “οικονομικού διαμοιρασμού” τάσσεται ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση στην επαρχία Πάφου στην ζήτηση από τους τουρίστες στα τουριστικά καταλύματα που είναι διαμερίσματα είτε σπίτια και που διαθέτουν οι ιδιοκτήτες τους χωρίς αυτοί να έχουν πάρει τις κατάλληλες άδειες και χωρίς στις πλείστες φορές σημείωσε, να πληρούν τους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας.

Με το φαινόμενο αυτό συνέχισε, δημιουργείται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού αφού μερίδα ιδιοκτητών διαμερισμάτων και κατοικιών νοικιάζουν στους επισκέπτες τα εν λόγω υποστατικά χωρίς να τηρούν τους σχετικούς κανονισμούς και κατά συνέπεια το κόστους τους είναι χαμηλότερο από οποιονδήποτε άλλο νόμιμο παροχέα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ επειδή δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφάλειας και υγείας σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος θα πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

"Στόχος μας ως ΠΑΣΥΞΕ δεν είναι να σταματήσει κανείς τις υπηρεσίες του αλλά να τις προσφέρει σε σωστή βάση", κατέληξε.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Μάριος Βασιλείου είπε ότι με την υφιστάμενη κατάσταση, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι καταβάλλουν τις απαραίτητες φορολογίες στο κράτος.

Έθεσε επίσης και θέμα της τήρησης των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Η ρύθμιση συνέχισε πρέπει να γίνει για διάφορους λόγους και όχι για να παταχθεί το φαινόμενο , όπως εξήγησε, αφού δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των νόμιμων και των παράνομων καταλυμάτων, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το φαινόμενο του οικονομικού διαμοιρασμού, γνωστό ως “airbnb” ξεκίνησε από το εξωτερικό, εμφανίστηκε στην συνέχεια στην Αμερική και στην Ευρώπη και σήμερα έχει επεκταθεί και στην Πάφο.

Ο κ. Βασιλείου είπε πως κάποιες χώρες έχουν εφαρμόσει περιορισμούς όπως είναι η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείας και η Ελλάδα όπου έχουν εγκριθεί προτάσεις ρύθμισης νομοθεσίας, όπως ο μέγιστος αριθμός ημερών που μπορεί να θέσει κάποιος σε διαθεσιμότητα αυτού του είδους τα καταλύματα και όχι για 365 μέρες, κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top