ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν Τ/κ εκπαιδευτικοί στις προσλήψεις Τούρκων δασκάλων

Αντιδρούν Τ/κ εκπαιδευτικοί στις προσλήψεις Τούρκων δασκάλων

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προανήγγειλε ο Σενέρ Ελτζίλ επικρίνοντας το γεγονός ότι εδώ και 10 μήνες οι αποκοπές μισθών από τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους πηγαίνουν στον προϋπολογισμό της άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά και το ότι ενώ εκατοντάδες Τ/κ εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι, έγιναν προσλήψεις 148 Τούρκων εκπαιδευτικών από την Τουρκία.

Και οι μισθοί αυτών πληρώνονται από τον προϋπολογισμό της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, αναφέρεται στην γραπτή δήλωση του γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων (KTÖS).

Σύμφωνα με τον κ. Ελτζίλ το ποσό που έχει μεταφερθεί από τις περικοπές μισθών στην τ/κ πλευρά στον προϋπολογισμό της Τουρκίας έχει ξεπεράσει τα 300 εκ ΤΛ (46,2 εκ ευρώ περίπου).

Η τετρακομματική «κυβέρνηση» προσπαθώντας να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό έναντι των εμπάργκο που βάζει η Τουρκία (στο ψευδοκράτος), πρόσθεσε ο κ. Ελτζίλ, κόβει από την μια υπερωρίες, την ακρίβεια ζωής (ΑΤΑ) και την προετοιμασία μαθημάτων (κρατικά φροντιστήρια) ενώ από την άλλη συνεχίζει να πληρώνει δασκάλων και υπαλλήλους από την Τουρκία από τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους.

Αυτή τη στιγμή στην τ/κ πλευρά υπάρχουν 148 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα κατεχόμενα και οι οποίοι – σύμφωνα με τον Σενέρ Ελτζίλ – παίρνουν διπλό μισθό από την «κυβέρνηση» που επίσης πληρώνει το ποσοστό που αναλογεί σε όλους τους μισθούς των υπαλλήλων από την Τουρκία στον αμυντικό προϋπολογισμό (ταμείο άμυνας) της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Απευθύνει δε το ερώτημα προς την «κυβέρνηση»: «εάν πληρώνουμε εμείς από τους μισθούς μας και την ακρίβεια ζωής (ΑΤΑ) και τον προϋπολογισμό της άμυνας, τότε τί χρειάζονται οι εγγυήσεις;».

Δεν πρόκειται, γράφει ο κ. Ελτζίλ,να γίνει αποδεκτό το να φορτώνει στις πλάτες του κόσμου τις ευθύνες της Τουρκίας η τετρακομματική «κυβέρνηση», λέγοντας ότι διατηρούν όλα τα δικαιώματα, δημοκρατικά και νομικά, για να αντιδράσουν σε αυτό.

Στο μεταξύ, με τίτλο «Όλα εισάγονται: Πατάτες, κοτόπουλα και δάσκαλοι» η Αφρίκα γράφει σήμερα ότι πέντε δάσκαλοι εκ των Τουρκίας έχουν τοποθετηθεί σε καίρια πόστα στο «υπουργείο παιδείας» κατόπιν σχετικού αιτήματος της τουρκικής «πρεσβείας».

Ο εκπαιδευτικός γραμματέας της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς σε γραπτή δήλωσή του χθες είχε πει πως δεν αποδέχονται τις προσλήψεις δασκάλων από άλλη χώρα, την ώρα που συνάδελφοί τους είναι άνεργοι και επέκρινε το «υπουργείο παιδείας» ότι παρέμεινε απαθές απέναντι στο γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς βιβλία, σημειώσεις και εκπαιδευτικούς.

Επέκρινε επίσης την «κυβέρνηση» ότι δεν λέει τίποτα μπροστά στο ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ως όπλο το μπλοκάρισμα των χρημάτων για σκοπούς εκπαίδευσης στα κατεχόμενα και τις επενδύσεις στον τομέα της παιδείας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top