ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 'Μπίζνες' με μαθητές και περίεργες αγοραπωλησίες σε σχολείο- Δηλώσεις Διευθυντή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 'Μπίζνες' με μαθητές και περίεργες αγοραπωλησίες σε σχολείο- Δηλώσεις Διευθυντή

Περίεργες αγοραπωλησίες, ζημιές επί μονίμου βάσεως, διανομείς έτοιμου φαγητού στήνουν μπίζνες με μαθητές σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, ενώ το κράτος να μοιάζει ανήμπορο να επέμβει.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Διευθυντής σχολείου της επαρχίας Λευκωσίας, που ήρθε σε επαφή το ThemaOnline την Πέμπτη (1/11), περιέγραψε την καθημερινότητα με την οποία έρχεται ο ίδιος αλλά και το προσωπικό του σχολείου, αναφέροντας πράματα και θάματα.

Κάθε Δευτέρα βρίσκουμε σπασμένες κλειδαριές’ μας ανέφερε ο Διευθυντής που εξήγησε ότι κάποιοι τα Σαββατοκύριακα προκαλούνται ζημιές στην περίφραξη, έτσι ώστε χώρος του σχολείου να χρησιμοποιείται για να σταθμεύουν τα οχήματα τους θαμώνες παρακείμενου υποστατικού.

Ομάδες νεαρών, που έχουν ως στέκι άλλο υποστατικό στην περιοχή, συχνά πυκνά προβαίνουν σε βανδαλισμούς και ζημιές στο σχολείο τα απογεύματα, με την Διεύθυνση να ανησυχεί τόσο για την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και για εξοπλισμό που υπάρχει και η αξία ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

'Στο χώρο του σχολείου, τα απογεύματα και το βράδια γίνονται περίεργες αγοραπωλησίες' είπε, για να συμπληρώσει ότι γι' αυτό ενημερώνονται οι Αρχές, αλλά μέχρι να φτάσουν στον χώρο αστυνομικοί, τα πρόσωπα που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις εξαφανίζονται.

Αίτημα του συγκεκριμένου σχολείου για να μπει νέα ψηλότερη και πιο ανθεκτική περίφραξη, που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια, όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής, βρίσκεται στα συρτάρια των αρμοδίων.

Ακόμη, όπως μας εξήγησε ο Διευθυντής, φαγητό αμφιβόλου ποιότητας προμηθεύεται παράνομα στους μαθητές, μέσω διανομέων φαγητού, οι οποίοι κατάφεραν να μοιράσουν σε αριθμό παιδιών το τηλέφωνο τους, έτσι ώστε κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων να τους παραδίδουν γεύματα από συγκεκριμένα σημεία που προκαθορίζονται.

Τόσο το όνομα του Διευθυντή, αλλά και του σχολείου δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους, αφού σκοπός του δημοσιεύματος δεν είναι ο στιγματισμός του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά αναδειχθούν τα σοβαρότατα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα δημόσια σχολεία καθημερινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top