ΚΟΣΜΟΣ

Ανακάλυψαν οικογένεια στην Τουρκία που ζει στην «εποχή των σπηλαίων»

Ανακάλυψαν οικογένεια στην Τουρκία που ζει στην «εποχή των σπηλαίων»

Απομονωμένοι σε ένα βουνό μεταξύ Ντερσίμ- Μπιγκόλ και Ερζιντζάν της Τουρκίας ζει μια οικογένεια η οποία δεν γνωρίζει ούτε ποιος είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ούτε και ότι έγινε πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

 
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA, ο 80χρονος Χουσεΐν Τεσάρ και η 78χρονη σύζυγός του Εμινέ με τα πέντε παιδιά τους ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, σε ένα σπίτι που μοιάζει με σπηλιά που τους παρέδωσαν οι πρόγονοί τους και συνεχίζουν τη ζωή τους εδώ και 80 χρόνια. “Είναι ένα σπίτι 300 χρόνων”, λέει ο Χουσεΐν Τεσάρ με τα λίγα τουρκικά που γνωρίζει ενώ τα πέντε παιδιά τους δεν ξέρουν καν να μιλούν τουρκικά και συνεννοούνται με νοήματα.
 
Κανένας από την οικογένεια δεν έχει πάει σχολείο, δεν ξέρει από τεχνολογία, δεν χρησιμοποιούν χρήματα, δεν ψηφίζουν και ούτε έχουν καταμετρηθεί κατά την απογραφή πληθυσμού.
 
Την οικογένεια την ανακάλυψαν δύο ορειβάτες και ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους, ενώ για να φτάσουν εκεί οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να ταξιδέψουν με το αμάξι 3 ώρες και να περπατήσουν άλλες δύο.
 
Στην αρχή η οικογένεια όταν είδε τους δημοσιογράφους εκπλάγηκε αλλά  μετά δέχτηκε να τους μιλήσει. Μάλιστα τα δύο κορίτσια όταν είδαν τους δημοσιογράφους φοβήθηκαν και κρύφτηκαν. Ο Χουσεΐν Τασάρ είπε ότι παντρεύτηκε με την Εμινέ πριν 50 χρόνια και έκαναν 10 παιδιά. Πριν 30 χρόνια κάποιοι πήγαν και τους έκλεψαν τα 5 παιδιά και από τότε δεν τα έχουν ξαναδεί.
 
Δεν ξέρουν τί είναι η τηλεόραση, ούτε το ψυγείο. Ζουν από τα ζώα που οι ίδιοι εκτρέφουν, το νερό τους το μεταφέρουν από το πηγάδι, δεν έχουν δρόμους, δεν έχουν ηλεκτρικό και το μόνο που ζητούν από το κράτος είναι να τους φτιάξει ένα άλλο σπίτι εκεί γιατί το δικό τους άρχισε να γκρεμίζεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top