ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σερντάρ Ντενκτάς: «Στο Κραν Μοντανά απέτυχε και η ομοσπονδία»

Σερντάρ Ντενκτάς: «Στο Κραν Μοντανά απέτυχε και η ομοσπονδία»

Ο λεγόμενος υπουργός οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε την Τρίτη 27/11 ότι η αποτυχία στο Κραν Μοντανά δεν αφορούσε μόνο τις διαπραγματεύσεις αλλά και το ομοσπονδιακό μοντέλο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι για τους Ε/κ, μια ομόσπονδη Κύπρος είναι ένα ε/κ κράτος στο οποίο οι Ε/κ θα λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς πολιτική ισότητα, και ότι  οι Ε/κ δεν αποδέχονται ότι οι Τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα σε θέματα διοίκησης.

Είπε ότι ενόσω η νοοτροπία των Ε/κ δεν αλλάζει, τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ούτε ομοσπονδία, ούτε συνομοσπονδία, λέγοντας ότι με τέτοια νοοτροπία είναι σχεδόν αδύνατο δύο κράτη να συνυπάρχουν με ειρήνη.

Επικαλούμενος και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι οι Ε/κ πρέπει να αποφασίσουν τί θέλουν όσο το δυνατόν  πιο σύντομα, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ και η  Τουρκία θέλουν λύση στα προβλήματα μέσω μιας κοινώς αποδεκτής λύσης συμφιλίωσης.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη, πιο όμορφη και πιο ευημερούσα δομή στο νησί και για αυτό εργαζόμαστε, είπε.

“Είναι δυνατόν να ζήσουμε στο όμορφο νησί μας με ειρήνη, δίπλα, δίπλα, με τους Ε/κ γείτονές μας, φτάνει να έχει και η άλλη πλευρά αυτή την πρόθεση" ανέφερε.

Σε σχέση με τα ενεργειακά, είπε ότι αντί οι Ε/κ να εργάζονται για μια ομόσπονδη λύση, επισπεύδουν τις προσπάθειές τους που απειλούν την περιοχή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top