ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμφωνεί το ΕΒΕ Λευκωσίας για διέλευση αυτοκινήτων στη Πλατεία Ελευθερίας

Δεν συμφωνεί το ΕΒΕ Λευκωσίας για διέλευση αυτοκινήτων στη Πλατεία Ελευθερίας

Η Πλατεία Ελευθερίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για διέλευση αυτοκινήτων δηλώνει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Η Πλατεία Ελευθερίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για διέλευση αυτοκινήτων, αναφέρουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα που αφορά την ολοκλήρωση τμήματος της Πλατείας μέχρι το τέλος του χρόνου και παράδοση του στο κοινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Λευκωσίας, «η Πλατεία Ελευθερίας θα αποτελεί το κατεξοχήν σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, θα είναι ένα μοναδικό έργο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες, οπότε πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της ως κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις».

Αναφέρεται επίσης ότι «σε περίπτωση που επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, εκτός περιπτώσεων επειγόντων περιστατικών, η Πλατεία θα μετατραπεί σε ένα απλό πέρασμα και αναμφίβολα το όλο έργο θα υποβαθμιστεί».

«Εξάλλου, η κινητοποίηση του κόσμου για παρεμπόδιση της χρήσης της Πλατείας από οχήματα, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μιας Πλατείας στο κέντρο της πόλης, αλλά και της επιθυμίας να γίνει η Λευκωσία πιο φιλική προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΛ.

Αναφέρεται επίσης ότι «η Πλατεία Ελευθερίας θα ενώσει με τον καλύτερο τρόπο την παλιά πόλη με το σύγχρονο αστικό τρόπο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, στην επάνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη, οπότε η σωστή χρήση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top