ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Από το κύμα κακοκαιρίας στις... τοπικές βροχές - Αναμένονται δυνατοί άνεμοι

ΚΑΙΡΟΣ: Από το κύμα κακοκαιρίας στις... τοπικές βροχές - Αναμένονται δυνατοί άνεμοι

Πολύ ισχυρό δυτικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την Τετάρτη (12/12) την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναµένεται από την Πέμπτη (13/12).

Το απόγευµα της Τετάρτης (12/12) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί και τοπικά µέχρι νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα δυτικά και νότια µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι κυµατώδης ενώ στα δυτικά και στα προσήνεµα βόρεια πολύ κυµατώδης.

Το βράδυ, θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ, και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά µέχρι κυµατώδης και στα δυτικά και στα προσήνεµα βόρεια πολύ κυµατώδης αλλά αργότερα θα καταστεί κυµατώδης στα προσήνεµα και ταραγµένη στα ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός. Παγετός δυνατό να σχηµατιστεί και σε άλλες υπήνεµες ορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη (13/12) θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή (14/12) θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, ενώ αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, το πρωί, δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το Σαββατοκύριακο (15-16/12) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, στα δυτικά και τα ψηλότερα ορεινά, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραµείνει κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top