ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Κατέθεσε για πρώτη φορά ο Τζιωνής - «Έλεγα ότι να’ ναι για να τελειώνει αυτό που γινόταν»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Κατέθεσε για πρώτη φορά ο Τζιωνής - «Έλεγα ότι να’ ναι για να τελειώνει αυτό που γινόταν»

Κατέθεσε για πρώτη φορά την Τρίτη (12/12) ενώπιον δικαστηρίου, ο βασικός ύποπτος για το διπλό φονικό του Στροβόλου, Λοΐζος Τζιωνής. O 33χρονος καταθέτει στην δίκη εντός δίκης που διεξάγεται, για εξέταση των επίδικων ζητημάτων στα οποία ήγειρε ένσταση ο δικηγόρος του, Ανδρέας Αναστασίου.

Της Γεωργίας Παππούτα

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του Τζιωνή, πριν την έναρξη της κατάθεσης του πελάτη του, ζήτησε εμπειρογνώμονα και ψυχολόγο για την δική εντός δίκης, με το δικαστήριο να του απαντά ότι, καθυστέρησε να υποβάλει αίτημα.

«Απάντησα στις ερωτήσεις κατόπιν πίεσης στην ανάκριση. Είχα στέρηση από χρήση κοκαΐνης», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Λοΐζου Τζιωνή.

«Με παρέλαβαν από το πρωί. Κανένας δεν μου ανάφερε από την προηγούμενη μέρα ότι την επομένη μέρα θα με πάνε για ανάκριση. Με παρέλαβαν και κανένας δεν με ρώτησε αν θέλω πρόγευμα. Μου έδωσαν δυο επιλογές αναγνώρισης. Κρατούσα χειρόγραφες κόλλες, αλλά στην αναγνωριστική παράταξη δεν της κρατούσα» συμπλήρωσε.

«Με είχαν δεμένο με χειροπέδες και με έβαλαν στο γραφείο. Μου είπαν υπόγραψε, δεν με ρώτησε. Ούτε μου είπαν αν θέλω νερό. Πάντα μου έλεγαν επιθετικά, υπόγραψε και υπόγραφα. Επικρατούσε αίσθημα βιασύνης και πίεσης», ισχυρίστηκε ο Τζιωνής.

Στην συνέχει είπε: «Όταν αναγνωριστικά με πήραν μέσα στο γραφείο και ο κ. Σιαμούτης ήταν δεμένος μαζί μου και καθόταν τόσο κοντά μου που δεν ένιωθα άνετα. Στην εξέταση με γιατρό μπήκαν μαζί μου».

«Έκανα χρήση (σ.σ. ναρκωτικών) κατά τις 1 με 2 το μεσημέρι πριν με συλλάβουν», δήλωσε.

«Ξεκίνησαν να μου κάνουν ερωτήσεις. Στο γραφείο είχε ντουλάπι με πιστόλι και δεν ήταν κλειστό»

«Ο κ. Θεμιστοκλέους μου είπε τι κοιτώ την πόρτα για να του φύω ...ε το πιστόλι τζιαμέ»

«Έλεγα ότι να’ ναι για να τελειώνει αυτό που γινόταν» είπε.

«Έρχονταν μαζί μου στην τουαλέτα και αφήναν την πόρτα ανοιχτή. Είχα έντονο άγχος. Συνεχεία μου έλεγαν δεν σε πιστεύουμε», συνέχισε.

«Για να σταματήσουν, βγήκα πάνω στο γραφείο. Δεν μπορούσα να πεταχτώ γιατί ήμουν δεμένος στην καρέκλα».

«Με ρωτούσαν και όταν δεν απαντούσα, κτύπαγαν το χέρι τους δυνατά στο γραφείο», ισχυρίστηκε ακόμα.

«Ούτε κατάλαβα πως ξεκίνησαν να με ανακρίνουν γραπτώς. Μου έλεγαν έχει αλλά μέσα στα σημειωματάρια. Διάβασαν τις χειρόγραφες κόλλες και με έβαλαν να τις υπογράψω».

Ακόμα, είπε ότι στο γραφείο δεν υπήρχαν ούτε φαγητό, ούτε ποτά και ότι ζήτησε να πάει να καπνίσει.

«Δεν μου ζήτησαν να μου κάνουν αναλύσεις, ενώ τους είπα από την σύλληψη ότι έκανα ναρκωτικά».

Τον πίεζαν, είπε, να τους δείξει που είναι το μαχαίρι και τα ρούχα. «Καθόμουν συνεχώς στο αυτοκίνητο και τους υπέδειξα που ήταν», συμπλήρωσε.

«Μου έφεραν μαζεμένες κόλλες να τις υπογράψω» είπε, με τον δικηγόρο του να τον ρωτά, τι του είπαν όταν του τις έδωσαν.

«Μου είπαν να τις υπογράψω. Δεν τις είχα διαβάσει», απάντησε.

Ο δικηγόρος του, του ανάφερε ότι ο ίδιος είπε πως φοβόταν να μιλήσει ελευθέρα για την χρήση κοκαΐνης.

«Μάλιστα. Όταν πήγα στη ψυχίατρο δεν μπορούσα να μιλήσω άνετα γιατί ήταν μαζί μου (σ.σ. ανακριτές)».

Θυμίζουμε ότι η δίκη εντός δίκης, διεξάγεται για εξέταση των επίδικων ζητημάτων στα οποία ήγειρε ένσταση η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 33χρονου, υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης, οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από ψυχολογική πίεση και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.     

Πρώτος στην δίκη εντός δίκης, κατέθεσε ο ανακριτής της υπόθεσης, Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, ενώ την Πέμπτη (6/12) κατέθεσαν ενώπιον δικαστηρίου οι μάρτυρες, Μιχάλης Σάββα, Αστυφύλακας της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ), ο φωτογράφος του Εγκληματολογικού, Μιχάλης Γεωργίου και ο  άλλος ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Θεμιστοκλέους. 

Η δικαστική διαδικασία της Τετάρτης (12/12) ξεκίνησε με την συνέχεια της αντεξέτασης του κ. Θεμιστοκλέους από τον Ανδρέα Αναστασίου, δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή και συνεχίστηκε με την κατάθεση του ίδιου του 33χρονου κατηγορούμενου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top