ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αναβάλλεται 3 χρόνια η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης – Κυκλοφορεί ελεύθερος ο 72χρονος ύποπτος

ΚΥΠΡΟΣ: Αναβάλλεται 3 χρόνια η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης – Κυκλοφορεί ελεύθερος ο 72χρονος ύποπτος

Η μητέρα της ανήλικης, προέβη σε δημόσια καταγγελία στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εξηγώντας ότι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού της εκκρεμεί τρία χρόνια τώρα στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται δικαιοσύνη και η μικρή να μένει εκτεθειμένη σε κίνδυνο.

Σύμφωνα όσα ανάφερε στον ‘Φιλελεύθερο’ η μητέρα: «Το περιστατικό συνέβη μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου το 2015. Ήμουν στη δουλειά μου και τα παιδιά μου ήταν με τη γιαγιά τους στο σπίτι. Έμαθα για το συμβάν τον Μάρτιο του 2016 από τον γιο μου». 

Σήμερα η ανήλικη είναι ηλικίας 14 ετών. Ο φερόμενος θύτης, είναι γείτονας της γιαγιάς της μικρής.

Περιγράφοντας γεγονότα από την ημέρα που φέρεται να υπέστη σεξουαλική παρενόχληση η κόρη της από τον τότε 72χρονο, η παραπονούμενη μητέρα είπε: «Εκείνη τη μέρα, η μητέρα μου έπινε καφέ με τη σύζυγο του 72χρονου. Εκείνος πρότεινε στην κόρη μου να κατεβούν στο υπόγειο για να της δείξει κάποια πουλιά που είχε σε κλουβιά. Οδήγησε την 11χρονη, τότε, σε μια κουζινούλα και τη στρίμωξε στη γωνία. Άρχισε να τη φιλάει. Το παιδί ζήτησε να την αφήσει, όμως εκείνος την ακινητοποίησε με το γόνατό του, ενώ της κρατούσε τα δύο χέρια και προέβη στις αποτρόπαιες πράξεις του. Όπως μου είπε η κόρη μου, η γιαγιά της τη φώναξε να ετοιμαστεί για το μάθημα χορού. Ο 72χρονος φοβήθηκε. Την απείλησε ότι αν έλεγε οτιδήποτε για τα όσα συνέβησαν θα την σκότωνε και ότι δεν θα την πίστευε κανένας».

Στις 21 Μαρτίου 2016, σύμφωνα με την μητέρα της 14χρονης, έγινε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού και την επόμενη τους επισκέφθηκαν αστυνομικοί και έκαναν ερωτήσεις στα παιδιά. Στις 23 Μαρτίου συνέλαβαν τον 72χρονο τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, ωστόσο μετά αφέθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα ελεύθερος.

«Για ενάμιση χρόνο πηγαινοερχόμασταν στο Κακουργιοδικείο, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Τελικά, αποφάσισαν να μεταφερθεί η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο. Ήταν τέλος του 2017. Η αιτιολογία που μας έδωσαν ήταν πως τέτοιου είδους αδικήματα μπορεί να τα εκδικάσει και το Επαρχιακό Δικαστήριο και ότι η υπόθεση θα έκλεινε νωρίτερα, καθώς το Κακουργιοδικείο ήταν πνιγμένο».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει αναβληθεί 4-5 φορές για διάφορους λόγους.

Όπως είπε στον ‘Φιλελεύθερο’ για την τελευταία αναβολή της δίκης:  «Ο δικηγόρος του 72χρονου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να διαβάσει τις καταθέσεις του ΤΑΕ, επειδή ήταν κακογραμμένες. Τις κατέχει για περισσότερο από δύο χρόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί το δέχτηκε το δικαστήριο».  Σύμφωνα πάντα με την μητέρα της 14χρονης, η κόρη της ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε πως για ακόμη μια φορά η δική αναβλήθηκε. 

Η παραπονούμενη μητέρα ανάφερε μάλιστα ότι, μετά από τριάμισι χρόνια, η γιαγιά των παιδιών, η οποία είναι από τους βασικούς μάρτυρες, έχει πάθει γεροντική άνοια. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top