ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου των φοιτητών της Νομικής του Πανεπιστημίου Νέαπολις Πάφου. Στα πλαίσια των μαθημάτων Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου των φοιτητών της Νομικής του Πανεπιστημίου Νέαπολις Πάφου. Στα πλαίσια των μαθημάτων Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις, έχοντας σαν βασική αρχή πως η θεωρητική κατάρτιση δεν είναι από μόνη της επαρκής για την ολοκλήρωση των γνώσεων των φοιτητών και ιδίως στον τομέα των Ποινικών Επιστημών, αλλά χρειάζεται να συμπληρώνεται με την πρακτική διάσταση στον κατ’ εξοχήν χώρον του Ποινικού Δικαίου που δεν είναι άλλος από τα Δικαστήρια και την αρρένα της δίκης, διοργανώθηκε επίσκεψη σε ένα από τα υψηλόβαθμα Δικαστήρια της Δημοκρατίας στον τομέα του Ποινικού Δικαίου: το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.


Στόχος της επίσκεψης, που έχει καθιερωθεί σαν μέρος των μαθημάτων Ποινικού Δικαίου τα τελευταία 5 χρόνια, είναι να βιώσουν οι φοιτητές τη ζωντανή ατμόσφαιρα της ποινικής δίκης, να εξοικειωθούν με τον χώρο που θα κληθούν με το πέρας των σπουδών τους να ασκήσουν το λειτούργημά τους ως δικηγόροι, ως δικαστές, ως εμπειρογνώμονες. Η παρακολούθηση δίκης από τους φοιτητές στοχεύει περαιτέρω στην εμπέδωση των θεωρητικών γνώσεων που αποκτούν στα αμφιθέατρα τόσο στο ουσιαστικό όσο και στο δικονομικό μέρος.


Τους φοιτητές συνόδευσε η διδάσκουσα τα μαθήματα του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο, ποινικολόγος Δρ. Άρτ. Σαββίδου, η οποία διοργάνωσε και την επίσκεψη.
Υπήρξε θερμή υποδοχή των φοιτητών από την Πρόεδρο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου κ. Ρ. Λιμνατήτου και τους δύο πάρεδρους Δικαστές, Ανωτ. Επαρχ. Δικαστή και Επαρχ. Δικαστή Π. Μιχαηλίδη, όπου αφού οι φοιτητές παρακολούθησαν μέρος της δίκης, διέκοψαν σε κατάλληλο στάδιο τη διαδικασία, κατέβηκαν από την έδρα καλωσόρισαν τους φοιτητές και συζήτησαν για αρκετό διάστημα μαζί τους απαντώντας τις ερωτήσεις τους.


Ακολούθησε εξ ίσου θερμή υποδοχή και χαιρετισμός των φοιτητών από την Πρόεδρο του Ε. Δ. Πάφου κα Δ. Σωκράτους, η οποία δεχόμενη τους φοιτητές στην αίθουσα συνεδριάσεων της τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες, τη λειτουργεία των δικαστηρίων και συνεχάρει το Πανεπιστήμιο για την πρακτική του να φροντίζει για την εξοικείωση των φοιτητών με την δικαστική πρακτική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top